2021-03-23 649 浏览
今日去了稻香食 $ 1 元乳鸽,超多人,全场爆满,5:30pm 开始派飞,5:45pm 可以入座。我们叫了$1 元乳鸽,都算大只, 但我觉得乳鸽有点 咸,套餐选择不多,可以说只有两款,我们叫了$178 元孖宝,有四只蒸 扇贝,及一煲花胶海味 杂菜煲,扇贝一般,不太出色,但花胶 海味杂菜煲完全冇花胶,原本以为会有小块花胶,但完全找不可花胶,货不对版, 海味只是一啲好细粒嘅虾干, 虽然个煲好大,但全个煲都是菜,超大煲,但唔好食。还有叫了$28 海中宝,这个海中宝,十分足料,有一大粒 干瑶柱, 鲍鱼, 及一件细花胶, 还有一件鸡及 猪肉粒,非常好味,十分扺食,一定要叫。今次去稻香,发现有一座冲茶的 智能机,十分先进, 不需要叫侍应加水,可以在机器上按加水,就见到有水流出,超特别,又方便,那些水可以加热,时常都有 热水,可以冲茶,可么时刻都可以饮热茶,抵赞。