2020-06-15 73 浏览
上星期去咗呢间泰国菜,做紧好多$1菜式,日日唔同,有明炉乌头、黄咖喱鸡、炸虾饼等,都几正,我哋𠮶日就食咗明炉乌头🐟。▫️ 🔸明炉乌头 大角咀店星期三$1Steamed Mullet on Stove Tray 好钟意食鱼,$1食到明炉乌头真系超抵超开心☺落单后冇几耐就上咗呢碟,条鱼🐟都几鲜甜,汤汁清甜少少酸,有柠檬再酸啲就更好。 ▫️ 🔹泰式拼盘 Thai Snack Platter $145几抵,有虾饼、鱼饼、春卷同香叶包鸡各两件。最好食系虾饼同鱼饼,炸得唔干身,入面有啲juicy咁🤣唔点汁都好好食(我唔点汁)😆我觉得好食过唔少泰式餐厅✨春卷OK,少少油,香叶包鸡普通,鸡肉唔嚡。▫️ 🔸原个菠萝海鲜焗饭 $104Pineapple Fried Rice份量算多,海鲜有青口、虾、鱿鱼等等,好多菠萝粒🍍唔错👍🏻▫️ 🔹特选椰青 Selected Young Coconut $42朋友话好甜,完全唔酸,仲好多果肉🥥!▫️🔸珍多冰 $28Iced Jandor with Coc

泰式明炉乌头鱼

🔸明炉乌头 大角咀店星期三$1
Steamed Mullet on Stove Tray
🔹泰式拼盘 Thai Snack Platter $145
泰式拼盘

🔸原个菠萝海鲜焗饭 $104
Pineapple Fried Rice
原个菠萝海鲜焗饭

份量算多,海鲜有青口、虾、鱿鱼等等,好多菠萝粒🍍唔错👍🏻
▫️
朋友话好甜,完全唔酸,仲好多果肉🥥!
🔸珍多冰 $28
Iced Jandor with Coconut Milk
几好饮,好多珍多,饮晒成杯都未食晒啲珍多🤣
2020-06-10
泰式拼盘