2018-01-15 1844 浏览
帮亲过Oyster Station Snack & Oyster Bar好多次, 冇10次都有8次了!去过唔同的分店(大约5间左右), 感受每一间分店服务态度与食物质素!得出结论, 我觉得亮贤居分店服务态度与食物质素系咁多间最好之一。员工细心服务周到, 食完冷盘先会出热盘, 食完一道菜再出下一道菜, 对比新界某一间分店会溜单同埋出菜次序乱七八糟有一定对比。*先讲讲佢吸引我到访多次原因!!!就系佢既时令$10生蚝!!!生蚝新鲜即开, 够哂冰冻, 仲介埋带子, 十分抵赞!!!每日款式唔同, 例如有"澳洲, 南非, 法国, 爱尔兰...等等"南非蚝"Saldanha Bay"命中率较高, 应该纯熟巧合同埋当造原因蚝身大只饱满, 口感比较creamy, 因此平时食蚝一打起打半止, 此蚝比较溜, 食7-8只已经系极限!!!另外佢其他冷盘刺身都好新鲜, 海胆鲜甜冇怪味, 唔洗怕醒order就是了!大菇佩黑松露野菌意大利饭, 好香浓奶油同埋菌味, 有大菇陪衬, 去除普遍野菌意大利饭的单调。海鲜pizza每一件都有一只大虾, 鲜味十足~肉眼order了5成熟, 煎生熟度刚刚好, 切开入面粉红色, 够肉
先讲讲佢吸引我到访多次原因!!!

时令生蚝

就系佢既时令$10生蚝!!!

加拿大海胆

大菇佩黑松露野菌意大利饭

超级海鲜pizza
海鲜pizza每一件都有一只大虾, 鲜味十足~
煎美国肉眼排12oz

肉眼order了5成熟, 煎生熟度刚刚好, 切开入面粉红色, 够肉汁唔会干争争, 周边薯菜(大茹, 三色椒, 菜...等等)推荐
心太软

最后来个心太软作结尾, 朱古力味浓郁, 整体没有令我失望!!!

总结 : 最吸引之处$10时令生蚝!!!
2017-10-16
时令生蚝