2014-10-28
2067 浏览
九龙城揾食, 我间中都几钟意去南记嘅! 因为佢碗方鱼蚝仔粥好食啰, 就系咁简单!!! 今日公众假, Honey问我想食咩? 我即时谂住碗粥, Let's Go, Go Go Go~六点半, 幸好仲有门口张枱, 南记一向好爆, 任何日子去帮趁, 七点后都要订位, 否则闲闲哋响门口企番一个半个钟又何必呢?! 叫咗我哋嘅'例牌'就系蚝仔粥同炒面线, 嘻-嘻, 真系一路写就一路流口水 , 谂番起都咁开心, 因为蚝仔同方鱼都算够多, 汤底用大地鱼熬的, 好香又唔会有'师傅效应', 放心食啦! 炒面线配料有虾、 芽菜、 蛋、 猪肉、 菇, 在我标准来看属油咗少少但又好好味, 问老板娘婆婆攞碟辣酱混著来吃, 配著那杯浓茶, 满足得不得了! 这个配搭都吃过十次八次, 每次都水准如一, 值得推荐! 餐后阿婆婆话今日送红豆沙, 一睇张相识食嘅都应该估到系好嘢, 唔驶多讲! 上次嚟就送咗清心丸绿豆沙, 又系非常正! 服务方面, 唔好睇见有几个阿叔好似好Cool咁, 其实服务都唔错, 要咩俾咩, 阿婆婆就直头正啦, 好慈祥好倾! 环境就麻麻, 迫+迫+嘈, 唔好有任何
服务方面, 唔好睇见有几个阿叔好似好Cool咁, 其实服务都唔错, 要咩俾咩, 阿婆婆就直头正啦, 好慈祥好倾! 环境就麻麻, 迫+迫+嘈, 唔好有任何期望, 但食好嘢就系咁o架喇, 如果一班人嚟叫埋啤酒, 呢度肯定食得好开心, 因为次次见到隔离啲大枱食物上起哄时虽则好嘈但都被佢感染到好热闹开心!