2022-11-19 55 浏览
难得家姐接放工,系附近揾到呢间楼上餐厅医下肚仔。室内座位唔多,主要座位系喺室外天幕下既开放区域,见到隔离枱有人带狗仔,先知原来呢到系宠物友善餐厅;头顶布满满天星灯几有气氛,通风良好,望住旁边既帐幕位超级靓呀!可惜冇预订已经full左🥺烧牛肉紫洋葱沙律香水菠萝好香甜!烧牛肉加左黑椒盐去烧,够晒味,个酱系泰式辣椒味,加埋紫洋葱既辛,成个沙律好有「泰味」巨型猪扒跟薯菜薯条脆卜卜,块猪扒仲大过我只手呀!厚得嚟好易切开,有肉汁唔干身,配埋特调黑椒汁好夹玫瑰伯爵茶奶盖瀑布蛋糕配伯爵茶雪糕一拎起胶片,奶盖即刻好似瀑布咁涌出,覆盖整个蛋糕,奶盖部份有好香既玫瑰花味,雪糕同蛋糕都有好浓既伯爵茶味,creamy得嚟唔会太甜,系100分既甜品!饮品 - 恋爱预告碟豆花既渐变色好靓,云呢嗱雪糕融化左入梳打,口味似新地乐饮品 - 粉碎性骨折接木骨花加梳打饮落好有冲击力,好似可以饮既爆炸糖咁

烧牛肉紫洋葱沙律

巨型猪扒跟薯菜

玫瑰伯爵茶奶盖瀑布蛋糕配伯爵茶雪糕

饮品 - 恋爱预告
碟豆花既渐变色好靓,云呢嗱雪糕融化左入梳打,口味似新地乐

饮品 - 粉碎性骨折
接木骨花加梳打饮落好有冲击力,好似可以饮既爆炸糖咁

• 玫瑰伯爵茶奶盖瀑布蛋糕
  • 巨型猪扒跟薯菜