今日去左海港城BOOK左间海景川菜餐厅,之前已经食过 佢有个2人餐好抵食 不过今次去到见到出左新菜式,有烤鱼~ 可以打边炉, 唔洗谂即刻叫🤭🤭 烤鱼汤底有2款味,金波罗酸辣味 + 魔鬼地狱辣,一次过可以试哂 好正,用上海鲈鱼 唔错👍🏻金波罗酸辣味系用金汤,酸+辣,汤底重有好多波萝 吸哂D汤汁好好食。而魔鬼地狱就岩哂钟意食辣既我,留意返个汤愈煮愈辣,如果唔食得辣既朋友可以简返酸辣汤!配料我地要左店员推介既墨鱼三色滑 (半份) + 雪花肥牛。个三色墨鱼滑就比较特别,分别系南瓜味、波菜味同原味,都几爽口弹牙!雪花肥牛一上台我地都哗左一声,整得好靓份量好多,而且牛肉色水睇落都知新鲜!餐厅嘅前菜有好多款,但系佢新出嘅九宫格 就可以一次过满足晒8个愿望🤪 每款份量都唔少,人多share就岩哂!个人觉得蒜泥白肉几好食🌶️🌶️最利害都系个甜品同饮品 全部都系劲量版,大大杯 大大兜。佢而家新出嘅特色饮品都唔错 朋友就拣咗金橘柠檬菠萝可乐,我就要蜜瓜菠萝梳打🍈味好浓郁 食辣嘢真系要叫返一杯🍻 食川菜黎个冰粉同埋红糖糍粑收尾 真系劲满足🌶️🥢

• 烤鱼