2020-11-04 180 浏览
好耐之前食过一次晚市omakase 一直念念不忘 呢排终于去食多次!🥰叫左个金 set ($1380) - 有前菜 冷物 刺身7点 碗物 和食 天妇罗 寿司5件 前菜有 白云烧 金鲷 章鱼群边 - 我第一次试白云烧,个口感好特别,师傅既刀工切到d鱼皮好有口感,好得意😍 金鲷同章鱼群边都好适合做前菜!冻豆腐都系前菜一部分,好有去左日本既感觉,好正🤤🤤特别想介绍刺物 - 有目鲷 Toro 象拔蚌 狮鱼 梳子鱼 - 黎到最重要既食TORO环节,返工咁辛苦都系为左呢个食TORO既时间🤣TORO真系入口即溶真系好正!目鲷都好有鱼既鲜味,食落去都好有质感,而象拔蚌就好新鲜,食到海水既鲜味🥰 狮鱼同梳子鱼都系我地平时好少会有机会食到既鱼,两个都唔会话好重既味道,上面再加左块好青香既叶,食落口个冲击感好大😳食完刺身就有暖笠笠既蚬汤 🥣 - 蚬汤我地突登order左两种,两种既味道相差少少,但已经分到两种味对食材有唔同既影响!然后上和食 和牛腩 - 呢真系不得了,应该系用左慢煮既方法先可以令到D肉可以咁淋身,又唔会冇左牛味,同埋日式既煮法其实仲会有少少甜味既感觉🤤之后到重头戏天妇罗 - 呢碟天妇罗系惊为

冻豆腐都系前菜一部分,好有去左日本既感觉,好正🤤🤤

之后到重头戏天妇罗 - 呢碟天妇罗系惊为天人!!炸衣1D都唔厚,食材都唔会煮得太熟,食物既鲜味完全锁住左系天妇罗层衣里面,好好味😭😭😭🥰

寿司 🍣 当然要大推海胆😍 虽然细细份,但其实下面D饭系包埋左带子粒,带子粒痴住晒海胆既汁,索晒D味,真系正到不得了😋😋