2020-10-22
呢样野系9月中𠮶阵食嘅,没错又系朋友嘅生日饭......真系隔左咁耐都仲对佢念念不忘😍 系目前为止我食过咁多间入面,唯一一间我100%肯定会encore嘅餐厅🥰🐮Snack Combo😋 $198由左上开始~其实一开始会发现成个set我有一半以上嘅野都系唔食嘅,但最后好食到我清哂🙈🧡明太子玉子🟡✮明太子一啲都唔腥🥰加上日式烧汁,令到玉子都好有味,好好食😋🦐樱花虾凉拌青瓜茄子🥒因为我从来都唔食樱花虾,所以我成日都唔知道樱花虾只系得虾壳😆✮ 佢个樱花虾汁系完全冇虾𠮶浸腥臭味😚✮ 青瓜同埋茄子浸到入晒味,但青瓜又够清甜爽脆,而茄子都够软稔,又系整到无哂茄子阵臭味(唔食茄子嘅人应该明白我讲咩😂😂)🐮A5和牛汉堡🍔必须要压轴最后食👍🏻🤩✮ 入面旧和牛汉堡超大旧,超重牛味😍 仲要好多汁,劲juicy 😍系牛魔王嘅至爱✮ 个包煎得好香脆😍 之后个包入面仲搽满牛油🤩所以劲香牛油味~超级惹味✮ 当然唔少得有芝士啦~都有成大pat嫁🥰🐔唐扬炸鸡🐣✮ 个鸡都炸得超香脆😍又无万年油味~而且又系炸到啲鸡肉好鲜嫩,入面锁左劲多肉汁😋🐟拖罗配海胆🌚佢将三样我唔食嘅野合并左😱但结果出黎系几好食㖞🥰✮我好惊食拖罗系因为
🐮Snack Combo😋 $198
✮ 当然唔少得有芝士啦~都有成大pat嫁🥰
🐔唐扬炸鸡🐣
🐟拖罗配海胆🌚
佢将三样我唔食嘅野合并左😱但结果出黎系几好食㖞🥰
✮我好惊食拖罗系因为我成日都接受唔到吞拿鱼浸味,同埋我系连刺身、罐头都唔钟意食~但佢整到好似辟走咗𠮶阵味,同时又唔会觉得佢霉,反而觉得佢几鲜甜🥰
✮我系第一次挑战食海胆🙈因为成日凝住会好腥,最后我都系惊得制,连埋拖罗一齐食😂所以就无乜感觉~但朋友觉得佢几好食,又唔会苦🙆🏻♀️
✮三文鱼子我都系第一次食😂 都意外地唔腥㖞~佢个汁较得好好味🥰酸酸甜甜咁~下面块皮系食得嫁😂
🤎苏格兰免治牛肉炸蛋💣
都系必须要压轴最后食👍🏻🤩
✮本身以为佢系可乐饼,切开原来系出面系可乐饼嘅外层脆皮,入面有啲免治牛肉,再入面一层就系溏心蛋😍 完全冇谂过入面系有咁多层~所以真系好有惊喜😍
✮首先成个脆皮都已经好有味🥰 因为系搽满日式烧汁去炸😋之后入面啲牛肉都同和牛一样劲重牛味😆 而溏心蛋嘅流心都好正🥰
💚枝豆💚
呢个个味就好raw😂😂 就系枝豆味
🐙凉拌八爪鱼🌿
✮八爪鱼好爽口😍同埋佢又较左个汁都好好味~((好似有少少芥末味同有少少似蚬肉寿司个汁嘅味🙈食落都超match!
🍣三文鱼青瓜卷🥒
✮意外地好味嘅配搭😍 口感方面有极多层次~三文鱼嘅软稔配上青瓜嘅爽脆口感真系冇得弹😆中间仲有满满嘅蛋黄酱😋呢个都系unexpected咁好食~
话说如果系叫snack combo, sensu系会附送冷泡茶~ 佢嘅冷泡茶都好好饮!好香好浓茶味~好可惜我无影到😕
然后可以以半价嘅价钱叫佢嘅mocktail~岩哂唔钟意饮酒嘅人~不过我同朋友都钟意品酒嘅😆 所以就叫左一直系目标嘅cocktail🥰
☕️So Don’t Boil 🍸
❤︎ 佢个样真系劲靓😍😍 上面仲有枝假嘅烟咁,劲得意😆
❤︎ 第一次饮有Baileys嘅cocktail😳 baileys真系好好饮~ 同埋加左espresso,所以咖啡味真系好重
❤︎ 但绝对系易入口,因为真系一啲都唔苦!又唔会真系好似espresso 咁苦涩🥰有少少甜甜地,可能系因为加左coconut water~
🍹Seasons💙
❤︎ 见到系蓝色又半价就叫左😍 靓到呢~记得喺story po过,然后好多人reply我都以为系酒😂 其实佢系mocktail黎~
❤︎ 首先有旧波波冰真系好cute🤩
❤︎ 我自己就觉得cocktail好似好饮啲,因为呢个mocktail嘅味道有少少似宝矿力😂 啲yogurt, coconut water 同lychee syrup 嘅味真系唔太出🙈 所以系少少失望嘅...
❤︎不过啲冰溶左感觉好少少,唔会太甜🥰
Overall我真系好钟意佢个Snack Combo同杯baileys cocktail😍 同埋之前喺op指定时间订位有7折,感觉都几抵🤩 同埋有港女花花墙🌸🌸岩哂钟意打卡嘅大家同女友们🤣
五感六觉真系名不虚传🥰 ((虽然我就冇深究过边五感边六觉~但我身心都超享受食呢餐🥰
Snack Combo
So Don’t Boil