身为抹茶控,见到有抹茶味既野就即刻心心眼😍见到呢间The Matcha Tokyo 最近新出左一款芭菲,即刻急不及待去试🤤1️⃣Matcha Espresso Latte Parfait($68) 卖相真系好靓🤩面头有抹茶软雪糕、抹茶啫喱,中间系牛奶雪糕,然后最底层有咖啡啫喱。讲真抹茶软雪糕个人就觉得抹茶味道唔够浓,比较重奶香,不过都系好食既👍面头仲洒上左啲抹茶粉,令食落抹茶味道更加出~抹茶啫喱就比较普通,基本上唔系好食到抹茶味,呢个有少少失望😬  中层牛奶雪糕好重牛奶香!好正!不过有少少冰感唔够滑。不过冇谂到食到最底既咖啡啫喱系最有惊喜既😳咖啡香好正~就咁食已经好重咖啡香😌如果捞埋牛奶雪糕一齐食又系另一种享受~