2024-08-24 150 浏览
Unnie系一间韩式加西式既fusion 菜,依个配搭比较少有,咁特别真系非常吸引我!店面以灰色水泥工业风为主,好简洁明亮,虽然店面不大,但坐位都好宽敞,坐得好舒服!我地叫左两个set,+48 粟米浓汤、精选蛋糕、特色柠檬茶/美式咖啡+68 粟米浓汤、精选蛋糕、自选饮品🌽粟米浓汤味道香甜,口感浓郁🍹特色柠檬菜好用心,外表不马虎,饮落茶底都几特别,有别于坊间茶餐厅既柠檬茶,与众不同!🍹蓝桔新高香梨🍐汁- 颜值好高既饮品,饮落好新清新,既有梨既清甜味,又有柑桔既微酸味,好开胃🍢鱼糕串辛辣面卡邦尼意粉 $128 - 当初我就系俾依个食物图吸引😆睇到人流口水🤤佢系以韩式辣酱去煮卡邦尼粉,辣辣地更惹味!除左有一串鱼糕同韩式丸外,意粉内都有好多块鱼糕同磨菇,配料超多!再系面头撒上辛辣面,玩味感十足!🍔安格斯牛肉芝士汉堡 $138 - 安格斯牛肉质厚实,牛味相当浓郁多汁,同芝士相互辉映!份量亦都非常多,而配菜薯条都毫不马虎,幼薯条炸得金黄酥脆,好味到一条接一条!🍗Unnie炸鸡翼 $58 - 有原味、甜辣、蜂蜜蒜蓉、蜜糖芥末,我地简左蜜糖芥末,首先鸡翼真系好值得一赞!炸到外炸内嫰,可以食到肉汁,加埋

我地叫左两个set,
+48 粟米浓汤、精选蛋糕、特色柠檬茶/美式咖啡
+68 粟米浓汤、精选蛋糕、自选饮品

🌽粟米浓汤味道香甜,口感浓郁

🍗Unnie炸鸡翼 $58 - 有原味、甜辣、蜂蜜蒜蓉、蜜糖芥末,我地简左蜜糖芥末,首先鸡翼真系好值得一赞!炸到外炸内嫰,可以食到肉汁,加埋酱汁真系画龙点睛,甜甜地好惹味,依个价钱仲要有五大旧,食完超满足!

最最最值得一提既系,如果叫左set,或两款小食,就可以$1有蛋糕任食,仲要一共有6款咁多!

但今次真系太饱喇,我地为左唔浪费食物,加左钱都只系叫两款试下,上到枱真系眼前一亮!连摆盘都好有心思!

🍰原味芝士 - 味道浓厚香醇,口感软滑,芝士味十足
🍰柚子乳酪慕丝 - 非常清新解腻,微酸既柚子加埋浓郁乳酪系绝炒既融合!

unnie真系非常有质素既餐厅,真心推荐俾大家,首先价钱合理,食物有质素,而且份量十足,性价比好高!其次佢就算跟餐set既野,甚至加$1蚊任食蛋糕都唔马虎求其,令我极为欣赏!