2014-09-13
今次嚟依间一星餐厅主席系庆祝生日,预早两个月预留个window seat,一路望住日落一路食饮,真系享受咁望住个靓景梗系要衬番支红酒先得,咁就开左支意大利既红酒,几易入口,价钱八百几蚊算系咁啦由于唔太肚饿既关系,唔可以试到咁多款,所以唯有向餐厅侍应查询可否份量减半,侍应亦好好咁问厨房,结果亦好体谅情况容许每件计,值得称赞咁当然叫左好驰名既虾多土窝贴,黑豚肉叉烧,花雕蛋白蒸蟹钳,豚肉卷同埋东玻肉虾多士窝贴,虾肉弹牙又够大旧,嚟多士就好脆,加上甜酸汁,系一个必食既前菜西班牙黑豚肉叉烧,切得好大好厚,咬落好淋又有肉汁,送红酒一流花雕蛋白蒸蟹钳,价钱真系好贵,不过食完又会觉得物有所值。蛋白入口好重花雕既香味,蛋白好滑配上啖啖肉既蟹钳,食完真系满足豚肉卷同东玻肉都系好食,不过就无之前𠮶三样咁特出去到甜品方面,就叫左个奶黄流心煎堆同埋杨枝金露。个煎堆一咬落去啲奶黄即系巴巴声流出嚟,奶黄味道好好,超级好食。至于个杨枝金露就平平啦。依餐真系一个非常好既生日饭
豚肉卷同东玻肉都系好食,不过就无之前𠮶三样咁特出
依餐真系一个非常好既生日饭