2022-05-17
作为一个芝士狂迷,最近见到Anchor出咗个Pizza芝士拉丝活动「 #安佳薄饼拉丝挑战 」,尝以Anchor芝士整嘅芝士,将芝士拉丝拉到10cm以上,即送精美环保袋一个,反正成日食Pizza,当然顺手挑战下啦!😆今次我就嚟到土瓜湾嘅Pizza店 #薄饼怪兽 挑战!呢间店嘅Pizza,由面团混合、发酵、磋制均系手工制作,食上口份外松脆,麦香浓郁!✦ 千岛海鲜 HK$68(6寸)🍴4.5/6由于只有我一个,拣咗个6寸细Size Pizza, 如果拣细批,只可拣厚批底!虽说是厚批,但个人觉得好松较,饼底空气孔平均,带有丰富弹性,好食👍此外,Pizza除了海鲜,仲放满六式芝士,当中当然包括了Anchor芝士,超足料!今次我就将芝士拉丝拉到10cm以上,店员仲赶紧揾把间呎拍埋嚟,轻松成功挑战!😍 开心仔!✦ 柠檬蜜糖鸡翼 HK$33(4只)🍴4/5鸡翼烤得香脆,内里多汁,加上酸甜清新嘅 柠檬蜜糖酱,好开胃!🤩
✦ 千岛海鲜 HK$68(6寸)🍴4.5/6
✦ 柠檬蜜糖鸡翼 HK$33(4只)🍴4/5