2021-03-16
将军澳好少韩烧放题, 难得开左间紧系要试下啦! 一入去环境好好,好宽敞。餐厅采用半自助形式落单, 肉类和海鲜及部分熟食类需要自己扫QR code落单。而自助区都几多选择!🍴酱料区:有七款酱料可以选择: 蒜蓉、大酱、盐酱、甜酸烤肉酱、韩式辣酱、烧肉汁同豉油!🍴熟食区:有唔少凉拌小食, 仲有咖喱鱼蛋、咖哩角等等。🍴蔬菜区:有大量蔬菜、菇、肠同栗米, 而最贴心系提供锡纸兜, 咁就唔使惊难烧, 仲可以落牛油烧!🍴Salad区:除左可以自己整沙律之外, 仲有泡菜、芽菜同咸酸菜! 🍴饮品区:饮品好多选择, 有唔同款式既汽水同茶, 仲有果汁同咖啡。🍴甜品区:除咗有雪糕雪条,仲有泡芙、布丁、糖、豆腐花同乳酪等等, 超多选择! 🍴肉类好多选择, 牛、猪、鸡、羊同海鲜都有, 我地叫左牛脷、雪花牛仔肉、牛肋骨、牛柳粒、烤肥牛、牛五花肉、薄切西冷牛扒、猪颈肉、厚切猪腩肉、辣鸡粒、鸡脾肉、鸡肾等等。我地最钟意系牛肋骨、烤肥牛同牛五花肉, 非常入味, 牛味浓, 而且网烧之后非常香! 厚切猪腩肉都好, 好夹包菜食。而海鲜都有好多选择, 有蚝、扇贝、鱿鱼、带子、海虾、青口。我地encore左好多次带子, 烧完仲好嫩!
而自助区都几多选择!
🍴酱料区:
🍴熟食区:
有唔少凉拌小食, 仲有咖喱鱼蛋、咖哩角等等。
🍴蔬菜区:
🍴Salad区:
除左可以自己整沙律之外, 仲有泡菜、芽菜同咸酸菜!
🍴饮品区:
饮品好多选择, 有唔同款式既汽水同茶, 仲有果汁同咖啡。
🍴甜品区:
🍴肉类
仲有好多熟食可以叫, 炸鸡、炸饺子、炸鱿鱼酥、年糕汤、水冷面、乌冬、辛辣面、温泉蛋紫菜饭等。水冷面好出色, 都质弹牙, 而且仲可以解腻!
而餐厅服务好好, 提醒我地order时系以每件计, 咁样就可以每样都试下先睇下边样岩食先再叫多D! 仲会主动帮你换网, 非常贴心。虽然限时110分钟, 但上菜快, 绝对够时间烧! 每人$258加一, 值得一试。