2021-08-04
自从香港引入咗牛大人之后,我就成日都想去,今日又约咗牛大人buddy嚟到呢间位于琼华中心嘅分店吃到饱。呢间分店嘅酱料排列整齐,我就最钟意佢有好多不同调味酱料可供选择。另外仲有自助食品区,主要提供各式蔬菜、丸类、面食等等。除咗火锅,仲有台式卤肉饭,甚有风味。今次我就拣咗台湾浓香蕃茄锅,酸酸甜甜咁非常开胃。根据国际惯例,一系唔食,一食就要食最贵嘅餐,所以我哋就拣咗「极上和牛吃到饱」。呢个餐可以食到最多嘅肉类,首先梗系要叫下极上和牛吃到饱专享嘅安格斯牛小排、澳洲和牛M5牛肩卷、手切封门柳、同埋安格斯一口牛柳粒。个人就特别推介澳洲和牛M5牛肩卷同埋手切封门柳,肉味够浓得嚟口感又够嫩滑。不过其实次一级嘅美国SRF极黑牛板腱都绝不逊色,其他就普普通通啦。而极上和牛吃到饱套餐嘅另一重点就系每人有两粒澳洲M9和牛牛丸,唔好睇佢其貌不扬,其实一咬里面系有牛肉汤汁爆出来,同一般嘅牛丸好唔同,真系超好食,所以真系好珍贵!喺出面自助区仲攞咗一啲丸类同蔬菜类,另外仲有食火锅必食嘅响铃。其他火锅配料都好多选择,其中蟹籽墨汁浆绝对系必食推介!食台式火锅就一定要食鸭血,而牛大人嘅私房鸭血更加系嫩滑无比👍🏼难得book
呢间分店嘅酱料排列整齐,我就最钟意佢有好多不同调味酱料可供选择。 另外仲有自助食品区,主要提供各式蔬菜、丸类、面食等等。 除咗 火锅,仲有台式卤肉饭,甚有风味。 今次我就拣咗台湾浓香蕃茄锅,酸酸甜甜咁非常开胃。 根据国际惯例,一系唔食,一食就要食最贵嘅餐,所以我哋就拣咗「极上和牛吃到饱」。呢个餐可以食到最多嘅肉类,首先梗系要叫下极上和牛吃到饱专享嘅安格斯牛小排、澳洲和牛M5牛肩卷、手切封门柳、同埋安格斯一口牛柳粒。个人就特别推介澳洲和牛M5牛肩卷同埋手切封门柳,肉味够浓得嚟口感又够嫩滑。 不过其实次一级嘅美国SRF极黑牛板腱都绝不逊色,其他就普普通通啦。 而极上和牛吃到饱套餐嘅另一重点就系每人有两粒澳洲M9和牛牛丸,唔好睇佢其貌不扬,其实一咬里面系有牛肉汤汁爆出来,同一般嘅牛丸好唔同,真系超好食,所以真系好珍贵!