2015-06-21 1656 浏览
下班后相约了家人吃饭 家人推荐食澳门仔我们一行四人就去试一下啦(・Д・)ノ澳门仔比较有名的是打边炉 但我地听到老细话有个新制既古法炒蟹有新野当然要马上试一试 唯有下次先再黎打边炉啦( ´ ▽ ' )ノ我地首先点左个 黄金茄子系将茄子切粒油炸 我都系第一次试( ´ ▽ ' )ノ对比于平时成片炸这食法令到茄子油炸得更均匀令茄子更加香脆可口(・Д・)ノ味道 ★★★★☆卖相 ★★★★☆价钱 ★★★★☆讲起澳门仔 当然要试下佢个猪扒包啦( ´ ▽ ' )ノ第店员好细心咁将猪扒包切开一半面包烤到很脆 但完全没有很干的感觉 猪扒肉质松软 味道算浓(・Д・)ノ味道 ★★★★☆卖相 ★★★★☆价钱 ★★★★☆业吃到一半口干干咁 就叫左 菊花蜜清甜可口 非常解渴对接下来既食物十分有帮助呢(・Д・)ノ味道 ★★★★★卖相 ★★★★☆价钱 ★★★★☆我们点了一个秘制炒蟹 老板说是岩岩研发成功的味道超正(・Д・)ノ 这个炒蟹带点辣 蟹肉质鲜甜火喉十足( ´ ▽ ' )ノ 值得一试味道 ★★★★★卖相 ★★★★☆价钱 ★★★★☆最后 我们点了一个咖哩香脆黄金牛腩第一次食咖哩系先将牛腩炸脆呢个做法除左更加香口之外
下班后相约了家人吃饭 家人推荐食澳门仔

清甜可口 非常解渴
对接下来既食物十分有帮助呢(・Д・)ノ
味道 ★★★★★
价钱 ★★★★☆
秘制炒蟹(二只)
我们点了一个秘制炒蟹 老板说是岩岩研发成功的
最后 我们点了一个咖哩香脆黄金牛腩
第一次食咖哩系先将牛腩炸脆
呢个做法除左更加香口之外
仲保持左牛腩既肉质呢( ´ ▽ ' )ノ
咖哩味道偏辣 如果食唔到太辣既朋友记得叫小辣呀!( ´ ▽ ' )ノ
价钱 ★★★★☆

味道总括来说较浓 较适合爱好味道重的朋友呢( ´ ▽ ' )ノ
2015-06-02