2012-07-26 107 浏览
返工实在太闷啦, 用手机打下食评先话晒大喜庆都系私房菜,仲要净系$138就有成八道菜, 点都要试一试佢, 所以买咗佢个团购套餐! (佢就话本身个餐原价要$400! lol) 星期日仲未打风之前个晚就同屋企人一齐去试下, 三家人(我阿妈排第六, 加埋八姨同最钖我嘅十姨)加埋有要有八个人,八个仲送一只高师父头抽鸡添!!! 赚到喊!!! WAKAKAKA!!!!!等我话你知传说中嘅私房八道菜有啲咩啦! 红烧花胶丝黑松露虾多士鲍汁虾籽扒柚皮西兰花班块士多啤梨焗肉排顶汤焗芥兰度虾籽姜葱炆面蛋白杏仁茶+ 高师父头抽鸡本人系不折不扣嘅食肉兽!! 最正系个士多啤利焗肉排同个只正头抽鸡, 第一系两碟都好香, 第二系大家都好惹味! 由于本人比较懒, 唔多钟意「吝」骨, 所以个排骨啖啖肉好啱我; 只鸡就更加唔洗讲, 只可以用肥美去形容~!!! 我之前无食过头抽, 仲以为无咩分别, 食完之后只可以怪自己系井底之蛙, 头抽嘅味系香浓好多架!!!! 完全可以好成功咁吊到只鸡嘅鲜味出嚟!除咗香之外, 只鸡啲肉都好嫩, 啖啖鲜味鸡肉真系无得顶~!! 黑松露配虾多士就真系无试过啦! Fusion嘢, 一个字,正!! 用
返工实在太闷啦, 用手机打下食评先

!!! WAKAKAKA!!!!!
等我话你知传说中嘅私房八道菜有啲咩啦!
红烧花胶丝
顶汤焗芥兰度
虾籽姜葱炆面
蛋白杏仁茶
+ 高师父头抽鸡

黑松露配虾多士就真系无试过啦! Fusion嘢, 一个字,正!! 用筷子夹起一旧虾多士就闻到黑松露既香味,上碟个外型都几吸引架!

阿妈+阿姨s好钟意个红烧花胶丝, 话食落好痴口, 应该有好多骨胶源, 对皮肤好㖞! 我就钟意佢啲惹味嘅云腿多啲啦! 唔讲你唔知, 个红烧花胶丝里面竟然有翅, 当然个份量唔系有好多, 不过都系值得一赞!!!!

个鲍汁虾籽扒柚皮就系啲好晒功夫嘅菜式, 听讲净系整都要整起码三日先整到一碟! 佢用咗鲍汁同虾籽煮个柚皮, 非常入味呢!!!

我就比较欣赏个鲍汁虾籽扒柚皮, 因为佢系啲好晒功夫嘅菜式, 听讲净系整都要整起码三日先整到一碟! 佢用咗鲍汁同虾籽煮个柚皮, 非常入味呢!!!

依度嘅西兰花班块味道不错, 只不过不及其中的菜式特别; 顶汤焗芥兰系用好正嘅上汤去煮个芥兰, 味道很香, 不过我觉得芥兰炒会好食啲~

总结: $138 八道菜真系好抵, 仲要味道唔错, 值得推介呢!

2012-07-22