2016-11-15 280 浏览
今日早上系铜锣湾有野做,做完野辛苦完之后最好就系食返一个丰富既下午茶,想食个吐司,去边度食好?之前系尖沙咀几出名下既Dazzling cafe,系铜锣湾既分店都开左一段时间。之前都试过一次呢间,就系比佢既吐司吸引左,忍唔住要食多次,好好慰劳下自己。讲返黎食野之前,等位既情况先,一如以往,呢度食好野要等位是常识吧!就算系比较少人食野既4点零时段,呢度都系要等位,为左食好野,等下又有乜所谓,门口有礼貌既台湾店员,系门口派飞仔既我地,见到前面约有6个客人左右,等左三四个字,都唔算耐既。入到去环境舒适,几Grand既装修设计,一班侍应著住女仆服装,都几特别既感觉,主要系佢地服务态度,的确系好好。讲到食物,我地叫左一个就爱草莓蜜糖吐司($98)都有啲贵,但系味道就攞满分!点解叫就爱草莓?我相信士多啤梨控都会钟意食,原因在于佢用左好几样士多啤梨既食材去处理,包括士多啤梨粒、果JAM同埋一啲果茸,都系同士多啤梨有关的。外观上都好吸引,我谂好多女仔都会钟意,其实第一次食既朋友都唔使太担心,因为侍应会好乐意为你去讲解点样去切同食,佢会先帮你落刀,大致切开几份,系吐司既里头,系一细块一细块已经切好既小吐司

就爱草莓蜜糖吐司
点解叫就爱草莓?我相信士多啤梨控都会钟意食,原因在于佢用左好几样士多啤梨既食材去处理,包括士多啤梨粒、果JAM同埋一啲果茸,都系同士多啤梨有关的。外观上都好吸引,我谂好多女仔都会钟意,其实第一次食既朋友都唔使太担心,因为侍应会好乐意为你去讲解点样去切同食,佢会先帮你落刀,大致切开几份,系吐司既里头,系一细块一细块已经切好既小吐司,只要叉著佢地,点啲雪榚同CREAM同啲汁,味道非常之夹,一试难忘!虽然贵少少,但都值既!

餐中叫左两杯野饮,包括︰

香草抹茶欧蕾($45)
香草抹茶欧蕾
仲夏热带水果茶($52)
仲夏热带水果茶
抹茶欧蕾好重抹茶味,都几甜的,同埋食完吐司饮呢个有点儿腻,因为佢有几多奶泡,同埋都几浓,如果食其他咸食配呢个系OK既!另外个杯水果茶配吐司就岩岩好,因为佢都几清新,始于都系用水果去整,淡淡既甜味,加上佢个果汁,可以消消济,饮几多,斟几多,系不错既选择!

整体系讲,色香味、环境同服务我都系比高分既,系收费贵少少,埋单二百蚊多啲,但一分钱一分货,都系极力推廌的一间餐厅!
2016-11-14
就爱草莓蜜糖吐司