2008-02-25
每次我同男朋友庆祝大时大节时,出街食饭往往令我地最头痛,因为唔知食咩好,我同佢咩都食,冇咩要求,最紧要系唔需要等位便可以了,但系情人节去边都会多人,好多餐厅都会有情人节餐,但系哩d套餐总会系又贵又唔好食,所以谂左好耐,我地就决定去冇咁多人既地方,就系九龙城.....大家可能会谂九龙城出名就系食泰国菜,其实除左泰国菜,都仲有好多其他菜,就系印度菜,而小女都系第一次食,感觉好新鲜。餐厅入面环境有少少暗,有点romantic,waiter态度好nice,不过个日都几多人食野,所以service有点慢,menu里菜式卖相其实睇落样样都差唔多,冇咩特别,所以我地好随意叫了几样东西,虽然卖相普通,但系食落味道相当浓烈,如果唔食得辣的就要小心叫菜,最叫waiter比d意见,(waiter系印度人但系识广东话,可放心)但系缺点就系份量少,所以我地都叫左成5,6样菜式,咁至够饱。(可能我地大食啦>.<)特别介绍:乡村芝士球味道非常浓郁,一d都唔辣,爱吃芝士又或者唔食得辣既朋友必定要试,绝对very good!!埋单around$300(男朋友比钱所以唔记得几钱lu)Over all 我同
特别介绍:乡村芝士球
埋单around$300(男朋友比钱所以唔记得几钱
lu)
Over all 我同男友都真系食得几开心,不过就要饮多几口水啰﹗
p.s我地都ok食得辣的