2017-08-26
想食Morty's既smoked pastrami好耐,今日约左朋友喺依头食饭,就去就脚既Jardine House啦!餐厅喺地下一楼,落扶手电梯后u-turn就会见到。12:20黎到,餐厅已经满座,相信绝大部分都系附近既上班族。排左一阵间队就入得。我理所当然地order左Reuben Sandwhich $128 - slow smoked pastrami, swiss cheese, thousand island dressing & sauerkraut on house rye。Pastrami份量唔吝啬,叠埋起码有两三吋厚,一啖肯定咬唔晒😆 Pastrami每片都有啲肥肉,怕肥唔好嗌,哈哈。Swiss cheese食到口已经溶晒,同千岛酱捞埋一齐冇得输,可惜,食到一半就会令rye bread淋晒。少量酸菜、黑椒则可以balance番整体较肥腻既重口味。Sandwich可选配house salad或薯条,Pickles任添,同waitress讲声就可以。味道正正常常,冇咩特别🤷🏻♀️ +1后单份sandwich已经索价$140,咁既价位,个人认为总体其实唔值,大概大半成本都
+1后单份sandwich已经索价$140,咁既价位,个人认为总体其实唔值,大概大半成本都系应付昂贵租金罢。行两步上个斜路,兰桂坊性价比高一倍既餐厅任君选择,Morty's,试一次就够啦。