2022-02-18
怀旧风餐厅仲要性价比劲高!.观塘咁多正餐厅,成日去到都唔知食边间好!今日见大风又冻,所以就拣咗呢间坐,贪佢够阔落又有卡位,环境又舒服😌午餐最平$58就落到楼,仲有汤+嘢饮+主菜+甜品.1️⃣西式浓汤+包今日系蕃茄汤,打到好溶,几乎食唔出有颗粒,食得出系真材实料!至于包就好普通,唔系脆又无乜配料.2️⃣西式鸭脾葡萄干意大利饭配黑醋酱($78)卖相好靓,份量其实都唔少。酱汁同埋饭味比较浓,重口味人士会钟意🐤有啲人就可能会觉得有啲啲咸🤣.3️⃣西冷配薯菜($88)牛扒同薯菜都煎炸到劲脆劲香!无因为浸喺汁入面搞到淋晒。牛扒切开系大约五成熟,不过筋位都几多下,花咗好多功夫先切得走🥲好香牛味.4️⃣甜品(蜂蜜柠檬啫喱)食到淡淡嘅蜂蜜味,然后就没有太多可讲😂胜在食到最后有呢杯嘢做句号。.性价比:🌕🌕🌕🌕🌗美味度:🌕🌕🌕🌕🌑独特性:🌕🌕🌕🌕🌑.@1960_hk #观塘 #观塘美食 #香港好去处 #九龙好去处 #新界好去处 #性价比高 #香港美食指南 #852food #相机食先 #food #foodie #foodporn #foodiehk #hkfoodie #instafood #hongkong #hkfo
1️⃣西式浓汤+包
2️⃣西式鸭脾葡萄干意大利饭配黑醋酱($78)
3️⃣西冷配薯菜($88)
4️⃣甜品(蜂蜜柠檬啫喱)
性价比:🌕🌕🌕🌕🌗
美味度:🌕🌕🌕🌕🌑
独特性:🌕🌕🌕🌕🌑
@1960_hk #观塘 #观塘美食 #香港好去处 #九龙好去处 #新界好去处 #性价比高 #香港美食指南 #852food #相机食先 #food #foodie #foodporn #foodiehk #hkfoodie #instafood #hongkong #hkfood #foodstagram #foodlover #食评 #食好西 #必食 #人气美食 #香港美食