2022-03-23
美利酒店嘅早餐一直系好多人推介嘅见到旅游网站有promotion, 198/人就可以食到酒店嘅布置非常用心,未食已经畀个环境所吸引, 餐厅有鲜花布置配上云石金边嘅元素, 优雅简约。早餐以半自助形式提供我哋叫咗三文鱼egg Benedict 不过烟三文鱼略盐,而且 不是油润的口感 烟熏味亦都唔突出。另外 鲍鱼鸡粥,粥颇细碗,没有鸡味, 有两只迷你无味嘅罐头鲍鱼点心有烧卖牛肉球叉烧包奶黄包, 质素非常普通。 反而云吞有惊喜, 猪肉 鲜虾馅 配上大地鱼汤, 系今日最值得推介嘅。果汁有橙汁芒果汁 羽衣甘蓝汁橙汁芒果汁都好似沟咗水,味道好淡口羽衣甘蓝汁 好似沟咗番石榴, 同一种 味道都几突出嘅蔬果, 钟意新奇的野可以试下。沙律有三款, 有比较罕见既雅枝竹和红菜头,可以配油醋汁。乳酪偏稀,唔系希腊乳酪嘅creamy口感。 西瓜菠萝都系偏生,没有甜味。Pastry的梨挞同葡挞都正常发挥, 香蕉蛋糕则没什么香蕉的香气。酒店 嘅早餐六点半开始, 基本上九点多,室内室外已经坐左9成人, 侍应非常忙碌但不失 礼貌。作为一家五星级酒店, 这个早餐的食物质素不如预期,试过一次便够了。
见到旅游网站有promotion, 198/人就可以食到
酒店嘅布置非常用心,未食已经畀个环境所吸引,
餐厅有鲜花布置配上云石金边嘅元素, 优雅简约。
早餐以半自助形式提供
我哋叫咗三文鱼egg Benedict
不过烟三文鱼略盐,
而且 不是油润的口感 烟熏味亦都唔突出。
另外 鲍鱼鸡粥,粥颇细碗,
没有鸡味, 有两只迷你无味嘅罐头鲍鱼
点心有烧卖牛肉球叉烧包奶黄包, 质素非常普通。
果汁有橙汁芒果汁 羽衣甘蓝汁
橙汁芒果汁都好似沟咗水,味道好淡口
沙律有三款, 有比较罕见既雅枝竹和红菜头,可以配油醋汁。