2011-02-16 29 浏览
第一日就咁, 一入去就等于恶梦的开始!跟友人三人行, 一心打算食froyo当lunch, 而且我地又有买到团购的节扣优惠, 以半价买froyo平时yo mama真系几贵, 落的料又少, 等一匙(佢个铁匙volume同一个雪糕的volume应该差不多)依家用佢地既团购, 平一半就ok, 不过其实佢地细既$28, 大既得$35, 一样都系得一个topping我比左$15就食$30, 心想, 咦, 即系点都要比多$5啦! 如果唔系, 即系要蚀$2比佢啰?唉, 算啦~都见平左咁多, 豪多5蚊比佢啦, 而且d优惠可以用成年咁耐~不过, 我地等左好耐好耐都仲见到那个外籍人士, 上左楼上打电脑揾资料心知不妙, 我地三个就拿拿林上去睇下佢搅边科啦!点知, 原来佢用个excel黎慢慢揾, 咩事呀?你唔系真系用个箭咀一路向下禁, 一路揾个号码呀吗?点解你唔识用电脑又唔出声呢?我地呆呆地等左成20分钟有多, 之后想上去教佢, 佢就同我讲, 系机密, 我地系唔睇得打算教佢点样用快d既方法啦, 点知佢就禁到成个画面倒转左之后就叫我地唔洗教佢, 佢自己慢慢揾, 大佬呀, 我地等左好耐啦~成个晏昼就系为左等你揾资料
第一日就咁, 一入去就等于恶梦的开始!

心知不妙, 我地三个就拿拿林上去睇下佢搅边科啦!
点知, 原来佢用个excel黎慢慢揾, 咩事呀?
你唔系真系用个箭咀一路向下禁, 一路揾个号码呀吗?
点解你唔识用电脑又唔出声呢?
打算教佢点样用快d既方法啦, 点知佢就禁到成个画面倒转左
成个晏昼就系为左等你揾资料咩?教又唔听, 真系火都黎
揾揾下又剔除左我地个名咁揾, 点揾呀, 你剔除左喇~ 激屎我地!
明明有都无啦, 仲话鬼我地添呀...eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

我最后都系唔理佢, 叫佢用 crtl f 黎揾啦!
浪费晒我地既时间!!! 唔该佢地公司应该揾多一两个人系lunchtime黎帮下手啰
而且员工唔识用电脑既,就要开下班教下佢地, 再唔系, 就直头印出黎, 等佢地自己对, 如果唔系
客人一个一个地走架咋~

今日先知, 平时出面的朱古力酱, 系任吱, 呢度系当做一个topping, 好唔抵㖞~

绿茶系几好既, 又够酸, 又可以抗氧化
蓝莓都几干净新鲜, 还可以再黎帮衬, 不过都系等佢地多一个人黎先再帮衬
如果唔系真系有排等喇~
2011-02-15