2024-09-28 275 浏览
今次去食无骨海南鸡,点咗一个二人餐,入面有无骨海南鸡(例)、樱花虾柚子沙律、香辣大虾串烧(5串)、马拉盏通菜,仲有鸡油香饭(2碗)同埋美绿哥斯拉饮品,最后拣左蓝莓巨峰梳打特饮。无骨海南鸡好食,肉质鲜嫩,配上特制酱汁好入味,食完令人满足。樱花虾柚子沙律有惊喜,口感清新,柚子的酸甜同樱花虾的香味完美结合,非常开胃。香辣大虾串烧虽然有5串,但味道一般,辣味唔够强。马拉盏通菜比较普通,冇咩特别。卖相好一般。鸡油香饭虽然质素唔差,但可以再香啲,鸡油味道希望可以更加突出,咁就会更加吸引美绿哥斯拉饮品真系太甜,唔太适合我,可能对某啲人嚟讲会系好味,但我觉得要再平衡啲。蓝莓巨峰梳打特饮就相对清新,但都唔算特别。整体嚟讲,铜锣湾区呢个二人餐价钱合理,海南鸡同沙律令整个餐点增色不少,鸡油饭如果可以再香啲就更好!

无骨海南鸡
好食,肉质鲜嫩,配上特制酱汁好入味,食完令人满足。

樱花虾柚子沙律

香辣大虾串烧
虽然有5串,但味道一般,辣味唔够强。

马拉盏通菜
比较普通,冇咩特别。卖相好一般。

鸡油香饭

美绿哥斯拉饮品

蓝莓巨峰梳打特饮
就相对清新,但都唔算特别。