2015-02-27
过年前Book 定初八 Dinner, 6位6奌半, 同德国朋友饯行.叫左 :-1. 生鱼2味 (芫茜豆付鱼骨腩汤/西芹炒生鱼片) $158 - 芫茜豆付鱼骨腩汤 : 汤好甜好香芫茜味, 大约有8碗, 好家庭 feel, 不俗. 西芹炒生鱼片 : 生鱼片炒得刚刚好有获气, 有少少椒盐包著鱼片, 好味.2. 山根扒豆苗 $82 : 这味是上个月我在这里晚反, 韬 韬介绍的, 今次仍然咁好味, 但豆苗老左少少.3. 酥炸鲮鱼球 $82 : 大大个有8-9个, 刚炸起, 好香口, 内里鱼肉比例也多, 抵食.4. 吉列 酥炸鲜尤 $82 : 这个好失败, 鲜尤好细件, 炸得不够火候.5. 五味鸡 $82 : 皮滑肉嫩, 不用奌姜蓉也够味, 个汁调得好好味, 这个冇得输.6.吉士马拉羔8件 $82 : 热辣辣, 中间有一层一层吉士夹住, 食了2件, 好满足.送红豆沙/麦米粥 : 红豆沙煲到起沙, 吾错, 虽然好饱, 也食了大半碗. 麦米粥 : 冇食, 朋友话淡左d, 冇乜味.下次都系叫待应给全部都是红豆沙, 虽然我知是免费, 不能要求太高.另外一碗猪油捞反, 共 $689.-总括来说, 好味
叫左 :-
另外一碗猪油捞反, 共 $689.-
总括来说, 好味又抵食. 只是我们得6个人, 不能试太多款式.
题外话/补充资料:
九时离座, 全层坐满, 可能是新春关系.