2010-03-19 6 浏览
7 点钟食饭,行街又行到无咩想行,而且我星期一会离开香港,行程都未plan过。所以谂下谂下不如揾个地方坐低hea下plan下行程都好wor,所以就黎左呢度啦。大概 4 点几黎到,一个客人都无,可以拣个窗边 2 人位慢慢坐下。我觉得呢度环境几好,系街边既一角,唔会好多人流,虽然出面景色当然唔系靓,但睇住D车络绎不绝咁系马路驶过,都系另一种感觉。而且我觉得呢度D櫈都几舒服㖞,因为佢可以好舒服咁挨落个PAN度,所以我觉得坐得几好。由于去到后期羊小姐又过埋黎揾我,我地等到够钟食饭先走,所以我计过我足足系度坐左 2.5 hours呀!! 我叫左一杯Cappuccino,另外原本想叫marble cheesecake,不过佢得返new york cheesecake同German Cheesecake,由于我唔想太漏,最后所以拣左后者。之后我就一路慢慢食,慢慢饮,再慢慢睇下旅游书睇下有咩好玩啦。German Cheesecake味道较清淡,几适合我㖞。佢系一层芝士一层蛋糕咁相隔住。有芝士味但又不会过份浓郁,是淡淡的香味。蛋糕虽然松软,不过感觉干左少少,食落口无咁舒服。表面有一层滑滑既啫喱咁,整件蛋

German Cheesecake味道较清淡,几适合我㖞。佢系一层芝士一层蛋糕咁相隔住。有芝士味但又不会过份浓郁,是淡淡的香味。蛋糕虽然松软,不过感觉干左少少,食落口无咁舒服。表面有一层滑滑既啫喱咁,整件蛋糕味道都唔算太差。

Cappuccino黎到外型几靓㖞,有个心心拉花,饮落去奶泡够滑同密,温度亦刚刚好。咖啡味几重,有著些苦涩味,不过我饮到少少㶶味既感觉,唔知系佢只咖啡豆本身系咁定点呢?个味道唔会令你好厌恶的,但就系有少少似㶶味啦。

坐下饮下食下hea下睇下书,再等到羊小姐黎又倾左一阵,咁就过左两个半钟,之后我地就一齐出发去晚饭既饭局啦。呢度真系几好几舒服,是会令人想再来的一个地方。=)
German Cheesecake
Cappuccino