2006-03-07 2 浏览
其实我系05年12月23日去lee度帮陈, 系为男朋友庆祝生日, 不过依家先得闲写番个食评.环境方面: 当日好多人, 可能接近圣诞的关系, 其实我已经预早成个几礼拜book位, 但都系要坐路口位, 餐厅面积好似细左d, 坐位较密.食物方面: 味道唔错, 我觉得几好, 头盘较为出色, 而且一个set, 可以试到咁多唔同食物, 我觉得lee个形式几好, lee 餐我地两个都好饱.服务方面: 基本上服务都几好, 有礼貌, 而且要水有水, 速度快, 亦都有给予客人意见. 唯独系当日预早订左蛋糕(是餐厅送的火燄雪山), 本来男朋友系唔知, 点知我地食完整个dinner(包括饮品&甜品), 再坐多30mins.个蛋糕仍未送上, 中途已经借意走开提waiter欠蛋糕, 叫佢地快d送上, 结果等到由暗追, 变明追, 足足等左45mins.先到, 虽然咩惊喜都无, 但系个蛋糕真系做得唔错, 著晒火, 有名, 又有生日歌.我order左$148 dinner 好似有4个头盘, 1个main, 1个甜品同饮品. 头盘: 有鹅肝(麻麻地, 唔好食), 沙律2客(两个都好好味), 芝士包(ok, 不过无想像

我order左$148 dinner 好似有4个头盘, 1个main, 1个甜品同饮品. 头盘: 有鹅肝(麻麻地, 唔好食), 沙律2客(两个都好好味), 芝士包(ok, 不过无想像中咁好味). 主菜: 要左个有鱼, 有鸭胸的意大利饭(味道几特别, 唔太漏, 几好), 甜品(total 有5款, 但系8:00 pm 时得番3款, 结果我选了朱古力慕士蛋糕, ok啦, 无咩特别)

男朋友order左$168 dinner + $20 house wine
wine 唔得, 差过系supermarket 买$79/支.
头盘有6个, main course 2个, 甜品& 饮品, 其实我已经唔记得佢order 左d 咩, 但佢话overall 黎讲都几好, 值得一赞系甜品法式焦糖炖蛋.