2006-03-02
早2日有个内地朋友响内地落左黎香港玩,今日佢就约我响沙田新城市广场度食午饭聚下旧。我唔多熟路,经保安指示去到全层都系餐厅既7楼,我地2个女仔又睇又格下价,最后黎到一间”烧”既日本料理店。佢地主打食烧物,不过侍应话都提供西餐^__^(果然就香港人口味)因为肚饿,要食饭,我叫左个烧牛扒便当(跟面豉汤﹑鱼生﹑前菜﹑沙律﹑饭同饮料)$62朋友叫左香草蕃茄海鲜烩天使面(跟南瓜汤﹑饮料)$48,亦都系我想试既一款^^;;;两个餐份量都OK大,前菜系青瓜螺肉,沙律系薯仔沙律,都好食。因为我唔食鱼生(朋友都系),问佢地可唔可以换其他熟食,换唔到都ok冇所谓,最后佢换饺子畀我~~happy。个饺子外型好得意,都好食呀,个涵有d鸡软骨,咬起来咯咯脆^__^反而个主菜~牛扒’UN’到…>.<﹗很难咬开,而且味道超一般,冇咩味…b。我心谂呢度唔系主打’烧’既食物吗..但….(汗汗)朋友的天使面反而好好食,而且材料好足,大虾都有成3,4只。服务好好﹗环境优雅^3^今次我请朋友食,总数$122~
朋友的天使面反而好好食,而且材料好足,大虾都有成3,4只。
服务好好﹗环境优雅^3^
今次我请朋友食,总数$122~