(非会员)
2010-01-20 12 浏览
除夕夜,去左奥海城倒数,食晚饭就去左商场既double star cafe食,因为冇食到圣诞餐,所以除夕就食好d啦。吸引左我入去既原因系佢门口条写住六道菜晚餐既bannner,我同gf一人叫一左一款share,点知就出事啦,出事唔系因为唔好食,系因为以为西餐细细碟唔会好多,点知未食主菜已经饱饱地,不过每道菜都真系几有水准!第一道 巴马火腿配蜜瓜: 一咸一甜的组合,刺激味蕾!松叶蟹脚牛油果他他: 松叶蟹脚好鲜味,不过份量好少,配牛油果酸酸地好醒胃第二道 牛尾意大利云吞: 好食过dry意大利云吞,牛尾煮得入味!鲜菌意大利饭: 意大利饭软硬适中,个汁就不过不失啦第三道龙虾浓汤: 个人唔系咁钟意咁浓既汤,no comment: mad:洋葱汤: 都系偏浓味,所以都系no comment 第四道青柠雪芭: 没有什么惊喜,作用应该是用来清理残留在口腔的味道,准备迎接主菜,不过我地已经饱饱地.. 第五道法式鸭胸配黑加仑子汁: 鸭胸可以煮得再念少少会更好,配黑加仑子汁意想不到地夹! 鹿儿岛猪扒: 肥瘦均匀,好似食紧猪扒既「和牛」板咁! 肉质超嫩滑! 好有肉味! 第六道美式芝士饼: 已经好饱,芝士都几r

第一道

第二道

鲜菌意大利饭: 意大利饭软硬适中,个汁就不过不失啦

第三道
洋葱汤: 都系偏浓味,所以都系no comment

第四道

第五道

第六道
美式芝士饼: 已经好饱,芝士都几rich

心太软伴雪糕: 有流心效果,朱古力味都几浓,不过都系果句,已经好饱,食龙肉都食唔落啦!

整体我俾90分啦! 可以揾日再encore!

鲜菌意大利饭: 意大利饭软硬适中,个汁就不过不失啦
美式芝士饼: 已经好饱,芝士都几rich
心太软: 有流心效果,朱古力味都几浓,不过都系果句,已经好饱,食龙肉都食唔落啦!
2009-12-31
庆祝纪念
除夕
美式芝士饼: 已经好饱,芝士都几rich
  • 松叶蟹脚牛油果他他、牛尾意大利云吞、法式鸭胸配黑加仑子汁、鹿儿岛猪扒、美式芝士饼、心太软