2016-01-15
2015年嘅最后一日男朋友book咗尼间餐厅同我庆祝平日真系好少会揾楼上餐厅..估唔到今次佢咁有惊喜 特登上网做晒research揾到呢间餐厅一入到去 个环境都唔错 好阔落 都几有情调坐底 个WAITER都好好SERVICE 问我要暖水定冻水 同埋都介绍番有咩好食男朋友好快就ORDER左个除夕SET 同埋白酒成个set有6个courses.. 有个Martini样既salad.. 芝士蚝....... 不过我最中意既系个鹅肝卷..上台个阵 我100%唔知佢系咩... 慢慢睇先见到系用左D细鱼干仔roll住个鹅肝.. 切落去个下D 鱼干仔唔会散开晒.. 入口 鹅肝油脂味好重 好juicy 但鱼干仔就好脆口 外脆内软 口感好得E... 我真系好中意... 仲要加分系有少少黑醋味 JENG!仲有尼个松露鲍鱼 都好正! (唔好E思 out focus左 ^^")松露香味真系KEEP到好耐 加埋鲍鱼 令到个餐饭即刻LEVEL UP!
一入到去 个环境都唔错 好阔落 都几有情调
坐底 个WAITER都好好SERVICE 问我要暖水定冻水
同埋都介绍番有咩好食
男朋友好快就ORDER左个除夕SET 同埋白酒
但鱼干仔就好脆口 外脆内软 口感好得E... 我真系好中意... 仲要加分系有少少黑醋味 JENG! 仲有尼个松露鲍鱼 都好正! (唔好E思 out focus左 ^^")