2017-03-23 437 浏览
今次已經唔係第一次係龍麵館用餐,見到佢新開張同埋餸菜款式好新穎所以第一次用餐時帶埋屋企人,爸爸一開頭係whatsapp見到個餐廳名仲以為係普通食麵既地方,食完先知原來都算係中至高級餐廳!仲好滿意添。今次都係成家一齊黎,家姐同我都帶埋男朋友所以總共有七人。辦事能力高既我當然book好位喇,接線生係講英文既,非常有趣。book位時講好了想要最入既圓檯,因為以我地第一次經驗黎個時知道入面既位係靜啲。好顯眼既牌匾!準時七點黎到,點知個兩張圓檯已經坐左人,侍應好快就安排我地坐入VIP房。藍莓冬瓜 $69  很精緻,開胃前菜,我爸爸媽媽好中意!龍蝦蘿蔔酥 (兩件起) x2  $69/件一件成$69真係唔野少!但係無可否認真係好好食 酥味十足,食落仲有條條蘿蔔絲,更唔少得龍蝦肉,幾種texture加埋一齊既組合係perfect呀!另外仲叫左幾款頭盤,其中我最推介既係茶燻素鵝 ($59),侍應送上黎既時侯有個蓋蓋住,一打開煙燻味跑晒出黎,唔好以為得個樣,食落啲素鵝都有陣陣茶香味,不俗!聖旨駕到 $159 x2 呢度我地為左影相好睇所以放埋左一齊,其實一碟只有兩件。聖子上放左不同配料,本身聖子味比較淡,
好顯眼既牌匾!

藍莓冬瓜
藍莓冬瓜 $69  很精緻,開胃前菜,我爸爸媽媽好中意!
龍蝦蘿蔔酥 (兩件起) x2
龍蝦蘿蔔酥 (兩件起) x2  $69/件
一件成$69真係唔野少!但係無可否認真係好好食
聖旨駕到 x2
聖旨駕到 $159 x2 呢度我地為左影相好睇所以放埋左一齊,其實一碟只有兩件。聖子上放左不同配料,本身聖子味比較淡,同埋呢個係冷盤,整個感覺比較清新。
個日仲訂左荷葉八寶富貴雞,睇size就知好多料現場仲有大師傅幫你烤同埋處理成個過程,我爸爸仲貪玩去做敲開啲泥土個個呢。感謝店員咁忙都仲比我爸爸去搞搞陣
餐廳用龍蝦做主題,果然連普通既一個龍蝦撈麵都非常出色,尤其係湯底非常濃郁,我建議大家分別叫曬龍蝦撈麵同埋龍蝦湯麵一齊share。
裝牙籤既可愛器皿。
book位時已經表明當日有人生日,而我都訂左半打壽包,仲可以印上唔同生肖添!店員都好醒水識得keep it as a secret 啊
傳說中既鬼佬涼茶~

總結:如果你同行有四個或以上既話,就要give it a try喇!食物好味不在下話,環境同埋侍應態度都十分滿意!絕對稱得上係fine dinning。記得book位時講聲想留入啲既檯,更多空間感同埋靜啲。下次會係lunch time再黎試下佢既點心 (夜晚唔提供)
黃瓜皮蝦
2017-02-10