2017-07-20
自己都有成年冇食放题, 突然好想好想一次过可以鲸吞无限的三文鱼, 好难得先叫到我男人陪我一起去平成, 因为他唔钟意放题, 他成日都觉得放题系俾D唔好quality的野食, 同埋佢又唔太o系香港食刺身, 所以宁愿去好d的日式餐厅续碟叫, 之但系续碟叫好难先可以满足到我的三文鱼鲸吞欲望, 同埋其实我自己系一个放题的粉丝, 咁咁o岩见到平成而家可以任饮orion 啤酒同埋冻/热sake, 所先就用喱一点去引佢陪我去book左8点30分2位, 由于我地平时钟意坐吧枱, 所以去o个日的下午都特登打去平成请佢地帮手安排吧枱, 可惜, 我地虽然准时去到, 但佢地已经俾左人地坐吧枱位, 系有d 美中不足, 不过佢都安排左一张比较静的枱我地, 所以都OK啦而家佢地做紧2人同行, 就会送一板韩国的海胆, 虽然系好mini size但味道都ok, 赤虾超大只, 成只手咁大都有, 我男人都睇到眼凸, 唯一唔太好系三文鱼切得有d 细块, 我食得唔够过瘾任饮方面, Orion 啤酒系需要自己行出去斟ge, 虽然个啤酒杯好细, 不过都几得意呀, 可以自己过下手瘾做啤酒妹, D 员工都有教我点样斟先唔会斟到成杯都系泡
我地仲饮左几转冻sake, 味道都ok,唔会难饮, 本身黎之前仲胆心佢地唔会refill sake ( 因为上网见到人地咁讲 ), 但其实佢地见到我男人斟紧最尾尾的sake 时, d 员工好好咁拎住一樽新开的sake 倒入去我男人个sake樽度, 我都有d惊讶佢地咁好service, 因为如果佢地唔refill 酒, 我男人一定会劲失望, 佢系劲期待有得free flow 饮酒陪我食饭啰
烧物味道都保持到水准, 烧鸡亦好好味, 同埋要一赞佢地的煎饺, 估唔到size 细细但几足料同juicy wo! 我地一共点左3转煎饺 ( 应该一共有成10只啰)!!
其实我咁多年黎都帮衬过平成好几次, 但觉得佢地都KEEP到个水准, 最最最surprise的系我个超麻烦男友都食得好开心, 我地最后仲每人加左HKD 60 去延长一个钟, 唔洗咁急急脚咁last order 同卖单, 不过其实我地都系坐多半个钟就走, 因为都见到佢地做紧清洁, 唔想阻住人地收工。
好满意的一个晚餐, 我男人仲主动提议下次有时间一定要再去多次 !