2017-07-30 222 浏览
公司附近有新餐厅开张,新张期内免收加一,反正都唔知食乜好就入左去食啦~入到去环境都唔细,d 台都坐满晒,装修同家私都系行中国风,环境舒适,坐得舒服因为都有成六个人食,所以就一人拣一个𩠌开心share呢度一个set 系炖汤加𩠌加白饭,所以一落单就先上左一人一个汤呢个汤我都唔记得左系乜野汤,因为我唔钟意饮汤所以唔系好识。虽然个汤虽然望落好清,但系个味系浓既,好饮既!不过因为我真系唔钟意饮汤, 所以饮左一半就无饮啦等左阵啦d 𩠌都黎啦,咁就顺住黎评下味啦口水鸡:得死辣,无乜口水鸡既香味,不过鸡唔算un四季豆:我唔食豆所以无食个𩠌波罗咕噜肉:d 咕噜肉好干,肉又有d un,唔好食味菜猪肚:呢个好食,猪肚爽爽的有个唔知咩既猪腩肉:个味系好味既,不过感觉又系好似d 辣油炒猪肉咁,无乜特别鱼香茄子:四川style既鱼香茄子,味道系酸辣,同我对鱼香茄子既认知唔系好相同⋯⋯其实overall 而言d 野都算好食,呢个价钱都ok 既,环境都好清静。如果唔系间餐厅系公司附近,我都唔排除会过黎食个晚餐

因为都有成六个人食,所以就一人拣一个𩠌开心share

炖汤

不过因为我真系唔钟意饮汤, 所以饮左一半就无饮啦

四季豆、口水鸡
味菜炒猪肚
菠萝咕噜肉
猪腩肉
鱼香茄子

等左阵啦d 𩠌都黎啦,咁就顺住黎评下味啦

口水鸡:得死辣,无乜口水鸡既香味,不过鸡唔算un

四季豆:我唔食豆所以无食个𩠌

波罗咕噜肉:d 咕噜肉好干,肉又有d un,唔好食

味菜猪肚:呢个好食,猪肚爽爽的

如果唔系间餐厅系公司附近,我都唔排除会过黎食个晚餐
2017-07-27
炖汤