2017-10-05 423 浏览
好耐冇食过韩国野,今日心血来潮,决定同朋友走去食返餐先😉黎到呢个位于观塘少有嘅韩国餐厅。呢到嘅环境非常开扬。座位阔落。我地拣左2点几平日嘅时间去食。第一系因为啲扮工人士返晒工第二系学生哥都未放学啦😈餐厅会不断播放各韩星嘅韩文歌,搞到我啲朋友韩妹上身,真系系到唱歌同讨论韩星😄我地落单啦!我地拣左韩酱烩牛肋伴韩式肉酱饭🍚、卡邦尼年糕、传统亚猪妈泡菜辣炒年糕、溶岩芝士炸鸡面包🍞、绿茶latte☕同草莓热情果梳打🍸首先介绍下韩酱烩牛肋伴韩式肉酱饭🐂🍚。酱汁酸酸辣辣好开胃。而且牛肋好软腍腍。饭同芝士同牛肋捞埋黎一齐食非常好味😍因为芝士比较多,有小小济。好彩我地多人一齐分咋😂之后到卡邦尼年糕。呢个冇咩特别。唯一好系年糕煮得软硬适中👍但佢多左一份济嘅感觉同有小许咸😂无论系汁定年糕都系。。所以我就唔太推介😶之后就到传统亚猪妈泡菜辣炒年糕。👩我觉得呢个好食过卡邦尼年糕。因为呢个又系酸酸辣辣咁,起码有小小味觉上嘅刺激。年糕依然软硬适中👍重头戏到溶岩芝士炸鸡面包。🌋🐥🍞首先佢真系成个面包装满芝士,好足料。但好快就硬晒。要食得快。但就算你食晒啲鸡,如果个面包想点芝士酱都系点到一,两旧面包仔咋😯因为芝士已经硬左

韩酱烩牛肋伴韩式肉酱饭

卡邦尼年糕

传统亚猪妈泡菜辣炒年糕

重头戏到溶岩芝士炸鸡面包。🌋🐥🍞首先佢真系成个面包装满芝士,好足料。但好快就硬晒。要食得快。但就算你食晒啲鸡,如果个面包想点芝士酱都系点到一,两旧面包仔咋😯因为芝士已经硬左啦😂炸鸡嘅皮都有小小厚,但仲可以接受😜
溶岩芝士炸鸡面包

最后到绿茶latte☕。因为我很爱绿茶,有啲要求嫁。我觉得唔系好达到我嘅要求。我觉得仲系偏甜同冇乜绿茶味😦如果你中意甜啲就岩晒你口味啦!
绿茶latte

总括黎讲,系ok嘅。可以一试啰!另外如果多人先好似我地咁嗌咁多。但我地食完都好饱好济😂仲有佢系有加一嫁!
2017-09-19
韩酱烩牛肋伴韩式肉酱饭