2018-01-18
今日中午想揾一间cafe食嘢,所以就找了北角附近一间 cafe 店铺都比较难找到, 门面唔系太起眼店侧系车房,👌入到店里内, 就像进入另一个世界一样 ,店内有一些轻快音乐 ,座位舒适 店内有两个店员,这个店舖是自助形式 ,先去柜台购买, 买完之后佢哋会将餐送到你个位度 ,之后大概等咗15分钟先嚟一个 吞拿鱼青瓜比利时窝夫🤗, 急不及待即刻试食窝夫微微温暖外脆内温带少许硬, 甜甜既窝夫夹杂吞拿鱼一起吃会比较好食, 😥侧跟嘅沙律比较逊色,比我想像中个沙律汁系好酸不过都接受, 大概等咗 15分钟再嚟埋我喜欢的 rose latte , 当店员放低杯咖啡时我有D惊讶!!!进入一间咁优雅嘅咖啡店,好好地享受我的午餐嘅时候竟然放下一杯😲布满咖啡渍系杯边~ 其实我唔系一个挑剔嘅人,只不过冇谂到去cafe通常都会比较著重餐具干净以及卖相的🤔后来我向店员反应后, 她立即为我更换 ,最后饮埋我叫的咖啡温度不是太热,玫瑰味都适中😊总结.........................虽然我唔知𠮶啲系人客饮剩余嘅渍,定系咖啡机滴落去嘅渍, 总括嚟讲都好满意佢能够立即更换😊🤔虽然没有某些cafe的亲切感觉,例如
总结.........................
🤔虽然没有某些cafe的亲切感觉,例如: 一入店会有店员好热情同你讲hello 𠮶种, 😜不过纯粹个人感觉, 当然每间店舖都有独特嘅风格,但是这个地方都是倾偈聚脚的好地点