2018-02-01 305 浏览
上次草根姐妹去左旺角分店嘅吉列牛忌廉乌冬专门店,感觉都唔错,同韩国食到嘅差唔多。有日系铜锣湾行完街,上openrice揾紧有咩餐厅之际,先知道原来最近铜锣湾都开左分店餐厅开系食店林立嘅百乐中心,搭到22楼就见到餐厅熟口熟面嘅Logo由于系新开,好似仲未有好多人知,所以晚市都唔需要等位就有得入座主餐牌同旺角分店一样,不过另外仲有多d小食同饭可以选择由于系旺角已经食过呢间餐厅主打嘅吉列牛同忌廉乌冬,所以今次就叫其他野试下!Kobekyu滋味单骨鸡翼($65)(Kobekyu Single-Boned Chicken Wings)最终系呢间餐厅🏠草根爸爸嘅自家制鸡翼遇上劲敌啦🤼‍♂️鸡翼新鲜炸起热辣辣♨️外面炸到脆卜卜,中间多汁嫰滑🤟🏻好有水准!上面再落左大量芝士粉同自家调味粉,所以食落超重芝士味🙌🏻非常惹味😍加上佢系单骨鸡翼🐥食起嚟超方便😍份量都唔少嫁~草根全家都食到好滋味!🤨其实芝士+鸡翼😘都没有不喜欢的理由啦!🤣🤣🤣香辣忌廉鸡肉炒面($78)Spicy Cream Chicken Fried Noodles 上次系旺角分店食过忌廉咖哩牛肉乌冬,今次试忌廉鸡肉炒面😆忌廉其实唔会好腻,酱汁可以

主餐牌同旺角分店一样,不过另外仲有多d小食同饭可以选择

Kobekyu滋味单骨鸡翼($65)

Kobekyu滋味单骨鸡翼

香辣忌廉鸡肉炒面($78)

上次系旺角分店食过忌廉咖哩牛肉乌冬,今次试忌廉鸡肉炒面😆忌廉其实唔会好腻,酱汁可以挂喺面上,其实味道唔错。不过个面真系好好好辣🌶应该都有谭仔小辣嘅辣度🤯所以食到草根姐姐投晒降🤦🏻‍♀️其实店员有预先提醒草根,系我地睇少左佢,大家中意食辣嘅可以挑战下,不过草根就中意上次嘅忌廉牛肉乌冬多d😝
香辣忌廉鸡肉炒面

原条鳗鱼蟹籽釜饭($128)
Rice Pot with Eel and Crab Roe
呢个釜饭嘅主角系原条鳗鱼🐟鳗鱼外皮烧得干身👅烧到金黄色好吸引🤤,鳗鱼油润得嚟💧又唔太肥腻,好食(不过就一定冇原条咁多😂)上面嘅蟹籽多到好似唔洗钱咁,加埋下面嘅紫菜同蛋丝一齐食真系好丰富,食起嚟紫菜味超香❤️真心要俾个Like佢👍🏻饭底仲有少少脆脆嘅饭焦,而且饭量好多,值得一试!
原条鳗鱼蟹籽釜饭

感觉上铜锣湾分店食物选择多d,而且食物质素好似更高呢😝楼面店员虽然只有一个,但服务仍然好好呢
下次可以再嚟试下其他嘢食
Kobekyu滋味单骨鸡翼