2018-03-04 232 浏览
第1次写食评,多多指教。渔匠刚开张时食过一次,但记得无咩特别,地方又有d逼,所以一直无再去。寻晚想食日本野,上水多间日本铺都要排长龙,渔匠睇落最快,所以就选择帮衬。我地4个人,由于懒得谂食咩,所以叫左个日本活鱼刺身4人餐。食物如下:1 蟹子沙律 (一般味道,无咩特别)2 虾头面豉汤 (虾头好甜, 面豉汤无咩虾味,正常面豉汤味) 3 炸虾天妇罗 (如果唔沾汁个虾系完全冇味嘅,净系得炸粉味) 4 活鱼刺身 (叫餐𠮶阵时都有问可以拣咩鱼, 侍应话系师傅拣嘅,无得拣, 上碟嘅时候问咗呢条叫“卢鱼” 由于好少食“非一般”既鱼刺身,所以唔太识评价😅有鱼味,但唔系好浓个d, 质地唔系烟韧或爽口,适中)5 四色寿司 ( 吞拿鱼同虾寿司比较出色, 三文鱼同鳗鱼都系 正常味道)6 蒜香铁板牛肉 (好多蒜片,牛本身无咩味,一直要沾汁, 味先出返嚟)7 清酒煮蚬 (蚬有少少沙,味就够嘅)8 轻井鸡锅 +黑毛猪锅 (有2个锅,每个锅都有蔬菜, 分量好足, 另外仲有两个乌冬 加上肉之后个汤底有甜味)9 餐饮 随餐有四杯热饮叫咗热朱古力同热柚子蜜 味道啱啱好总括嚟讲呢个餐都抵食,埋单唔使加一,共560蚊 四个人。下
第1次写食评,多多指教。

我地4个人,由于懒得谂食咩,所以叫左个日本活鱼刺身4人餐。

食物如下:
1 蟹子沙律
(一般味道,无咩特别)

2 虾头面豉汤
(虾头好甜, 面豉汤无咩虾味,正常面豉汤味)

3 炸虾天妇罗
(如果唔沾汁个虾系完全冇味嘅,净系得炸粉味)

4 活鱼刺身

5 四色寿司
( 吞拿鱼同虾寿司比较出色, 三文鱼同鳗鱼都系 正常味道)

6 蒜香铁板牛肉
(好多蒜片,牛本身无咩味,一直要沾汁, 味先出返嚟)

7 清酒煮蚬
(蚬有少少沙,味就够嘅)

8 轻井鸡锅 +黑毛猪锅

9 餐饮
随餐有四杯热饮叫咗热朱古力同热柚子蜜 味道啱啱好

总括嚟讲呢个餐都抵食,埋单唔使加一,共560蚊 四个人。下次会再嚟,不过就未必再叫餐,会散叫,试其他嘢。 感觉寿司卷物𠮶啲会好食啲。