2018-04-21
又一个夜晚,系尖沙咀行下街 游荡下等待肚饿之际,行到呢条野食街见到呢间「肥仔」:咦 唔系叫肥姐咩?就系咁样,无意之间就认识咗呢间原来都几出名既「肥仔」umm..都唔少人排队架,仲见到佢既细生肠大约8点已经卖晒!心谂 唔通佢都大有来头?去试啦!买咗佢既大皇牌套餐,其实佢啲组合都大同小异,而佢套唔套餐都系买多平多既概念,目测啲野食都几新鲜架㖞!佢既大皇牌套餐有大生肠、大墨鱼、火鸡肾($34),好明显就真系套餐系抵食啲既,吃货都可以参考下下图 食落口,大致上都系好爽口,好味道!生肠同墨鱼都唔会太韧而觉得好难咬,反之系好爽口,再加上不能缺少既甜酱同芥末酱,直头系人间街头美美美食虽然小食店经营既「第三代肥仔」未能提供座位比吃货们,但我实在系好欣赏佢唔会下下都当外卖咁做生意 唔会为快而用即弃用具,而系用自己碟,要比一个,环保!