2018-05-29 433 浏览
最近都成日好懒唔想煮饭,可能又开始热啦⋯⋯ 等大少收工后,就出去揾埋佢一齐食饭啦!大少话想试呢间天机栈几次,但上两次同朋友过嚟walk in都满哂,佢哋又唔想等,所以一直都无食到。呢晚就book定位去食啦!上到去刚刚有位,估唔到先七点零已经咁full !我哋懒到死,所以决定就叫set dinner,$188 set都几吸引呀!头盘之前有个小食,我就拣咗大虾,大少就拣咗鹅肝。两样都唔错,尤其只虾,热辣辣,味道都几好呀!头盘呢,我拣咗Ceasar Salad而大少就拣咗田螺薯蓉。个沙律我哋极速KO咗,而个田螺就MINI咗少少,所以都好快就食完喇~之后就嚟咗个汤,系龙虾汤,但味道偏淡,店员一见到我饮几口后就无饮都立即过嚟问我系咪个汤有咩问题。我觉得啲服务态度真系好好,好贴心 。佢都话要唔要同我转另一个汤,但因为我都唔系好饿,所以就无转喇!Main Course方面,我同大少就猪牛各一,可以Share嘛~ 西冷系8安士,我哋叫medium,切开都无失望嘅。而个黑毛猪配苹果茸都好唔错,外面煎得好香而内里都好juicy ,如果多啲苹果茸就更好!我哋有两个餐,所以可以三样甜品拣两款。当然就拣心太软同

我哋有两个餐,所以可以三样甜品拣两款。当然就拣心太软同法式焦糖炖蛋啦,食到咁饱好在甜品唔会太大份,唔怕食唔哂~ 心太软都系流心㗎!好好味!讲真,呢个价钱就有咁多嘢食,服务又真系好周到,唔怪得咁多人帮衬呀~
2018-05-06