2018-06-28
好耐无同屋企人一齐食饭,今日就同佢地去尖沙咀<<千上日本料理>>食日本菜餐厅位于宝勒巷粤海酒店既一楼,平时行过真系唔会留意到😅好在地下门口都有招牌同店员介绍,地方不受外界骚扰,都几适合家人朋友们来聚会~室内环境够大、坐得舒服,可以慢慢跟挚友享受一餐~食物选择都几多,除左刺身寿司和牛外,仲有不同小食串烧....店员会先送上小食前菜: 螺肉, 中华沙律千上鱼生沙律 $98有切粒三文鱼, 油甘鱼伴沙律菜,新鲜开胃刺身: 鲜带子 $58 北寄贝 $58 甜虾 $68刺身方面,带子比较吸引,又厚又鲜甜北寄贝都算爽口,甜虾就一般牛油果软壳蟹反卷 $98好多时食寿司都会叫返份卷物,因为太多刺身又觉得太冻😅依份牛油果既比例比我想像中多而且里面既软壳蟹亦炸得好香口👍🏻👍🏻烧日本有机豆腐 $58 盐烧牛舌 $88本身我唔食牛舌,但屋企人坚持要试,佢地评价都几好~😌烧豆腐就㶶左少少,不过有机既真系好少食,一试无妨豚肉芦笋卷 $68食左咁多肉类,要有蔬菜平衡一下爽口既芦笋配半肥瘦既豚肉食,又几夹啵,而且食落冇咁油腻鳗鱼炒饭 $138日本菜经常食既鳗鱼饭😌饭炒得几香口,只是略嫌鳗
有切粒三文鱼, 油甘鱼伴沙律菜,新鲜开胃
刺身方面,带子比较吸引,又厚又鲜甜
北寄贝都算爽口,甜虾就一般
好多时食寿司都会叫返份卷物,因为太多刺身又觉得太冻😅
本身我唔食牛舌,但屋企人坚持要试,佢地评价都几好~😌
烧豆腐就㶶左少少,不过有机既真系好少食,一试无妨
食左咁多肉类,要有蔬菜平衡一下
爽口既芦笋配半肥瘦既豚肉食,又几夹啵,而且食落冇咁油腻
日本菜经常食既鳗鱼饭😌饭炒得几香口,只是略嫌鳗鱼份量小了点,可能我地多人食唔够分😅
椰子雪糕 $28@
食完饭就是要吃甜点 叫左两球来吃,椰子味香浓,好满足😊😊
可能是酒店餐厅的原故,店员的服务份外好,经常为我地换碟,并小心提醒同行的老人家