2018-07-05 623 浏览
吃货朋友近日强力推荐 ,依一间餐厅本来近排有啲热气无乜大意欲食泰国菜, 又唔太想出佐敦(多多借口)但系好彩最尾有去,  好好介绍!好耐未食过咁满足既泰国野!今日仲嗌左平时自己唔会嗌既泰国菜, 偶尔突破一下确实系好事就如青木瓜沙律,  暂时系我食过最好食既一个青木瓜沙律, 几开胃,唔太辣平时自己唔会嗌, 会觉得太辣太生(虽然佢suppose系生既木瓜....LOL)烧猪颈肉  (唔多讲, 因为根本无得输.  要整烧猪颈肉唔好食都太难了吧)椰青焗饭这个不得了!!!!!!好!清!甜!  粒粒饭都有椰青既清甜同海鲜淡淡既鲜味椰青系即开, 先比一杯椰青水我地, 个椰青饭焗好再上 <3好想快啲再去食依个饭, 我吃到小确幸既感觉<3烧鸡听落好普通.......我估唔到咁好食.....超级入味而唔重口.....少少香口但唔太干可惜去到烧鸡部份,肚皮已经唔争气,  所以食左2-3旧就停手, 交比好朋友完成使命哈哈最后马拉盏炒通菜最后世事比较难完美ge, 个菜太油喇 (10个油入面有7个油)饮品影得唔太靓, 唔po    反正食物先系主角总而言之今餐真系好满足, 好想留肚再去食!!传统手写
吃货朋友近日强力推荐 ,依一间餐厅

但系好彩最尾有去,  好好介绍!好耐未食过咁满足既泰国野!
今日仲嗌左平时自己唔会嗌既泰国菜, 偶尔突破一下确实系好事

青木瓜沙律

烧猪颈肉

椰青系即开, 先比一杯椰青水我地, 个椰青饭焗好再上 <3
好想快啲再去食依个饭, 我吃到小确幸既感觉<3

烧鸡

最后
马拉盏炒菜
马拉盏炒通菜
最后世事比较难完美ge, 个菜太油喇
(10个油入面有7个油)

饮品影得唔太靓, 唔po
  反正食物先系主角
总而言之今餐真系好满足, 好想留肚再去食!!

传统手写单, 所以我对唔返边样几钱haha(openrice订座alacarte有折)
2018-06-30
青木瓜沙律