2018-09-15
【基因改造汉堡⁉️2018年可以种牛肉⁉️🍔】➖➖➖➖➖相信讲到素食大家 都一定会谂起啲咩叉烧斋,咖喱斋🤢而讲到素嘅汉堡 一定只有大啡菇汉堡😌 今次我哋去咗中环一间叫 Veggi Monster 嘅素食汉堡店 试一个佢全新推出嘅impossible burger‼️相信本身食素嘅人都肯定听过impossible food 呢样野 ➡️一种可以媲美真肉质感嘅食物impossible burger 嘅「肉」主要含有织纹小麦蛋白同血红蛋白🆎(平时食嘅肉就系血红蛋白令到有肉味同埋睇落红色) 所以佢地分别可以制造出肉质纤维嘅感觉同埋汉堡排嘅血色同肉味👅👅➖➖➖➖➖𝐈𝐦𝐩𝐨𝐬𝐬𝐢𝐛𝐥𝐞 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫 𝐒𝐞𝐭 ➡️ $𝟏𝟎𝟖Buger+Fries/M.Egg/Peach Gum+Single Juice𝐒𝐮𝐦𝐦𝐞𝐫 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤 : ➡️𝐜𝐨𝐦𝐛𝐨 𝐩𝐫𝐢𝐜𝐞 $𝟐𝟐𝐂𝐫𝐚𝐧𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐑𝐚𝐢𝐧Lavender , Cranberry Juice, Chia Seed𝐒𝐮𝐦𝐦𝐞𝐫 𝐂𝐨𝐨𝐥𝐞𝐫Pineapple juice passion fruit, elder Flower➖➖➖➖➖偏私主观评
𝐈𝐦𝐩𝐨𝐬𝐬𝐢𝐛𝐥𝐞 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫 𝐒𝐞𝐭 ➡️ $𝟏𝟎𝟖
𝐂𝐫𝐚𝐧𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐑𝐚𝐢𝐧
𝐒𝐮𝐦𝐦𝐞𝐫 𝐂𝐨𝐨𝐥𝐞𝐫
➖➖➖➖➖
偏私主观评价💁🏻♂💁🏻♀ 💁🏻♀WI: 首先表示我系一个沙律控🥗所有菜入面只系得菇类系唔食 但好多新式嘅素食通常都系用菇黎「扮」肉😟😟 所以一直以黎我对素食都麻麻地😞所以之前见到呢个基因改造嘅impossible meat 想即刻想试 同对佢期望好高🙌 !!我自己觉得impossible meat 真系有肉味🖤食落嘅质感同味道都有啲似煎香咗嘅咸牛肉🐂 牛肉还原度100%😍系素食恩物, burger入面仲有我劲钟意嘅茄子❗️好夹‼️虽然茄子煎得油咗小小 不过仲有kale中和翻个油腻感 最欣赏系个包 好松软
呢个包 我中箭😭💘
而野饮有薄荷好fresh😭 一路食炸薯条一路饮罪恶感冇咁大 chia seed令到更健康 同McDonald新出嘅菠萝特饮比真系蠃9条街🤗 💁🏻♂WU: 讲真个句我系个无肉不欢嘅人🥦🤢🥦 🍖😍🍖
平时同屋企人食完斋要偷偷地落街买份肉食 先平衡倒个心理 🤦🏻♂️硬系觉得唔食肉差紧啲嘢咁🙁所以一开始去试呢个burger之前系对佢一啲期望都冇...打算叫呀wi食晒就算🤷🏻♂️ 去之前已经揾定左下场去食嘅野 🤣
点知... 佢地个impossible burger 系真心岀乎意料‼️ 我可以发誓唔系为咗卖广告先咁讲‼️佢好食到同真肉系有得挥💕 我相信大部份人依加都系心谂: 斋几好食都同肉冇得比 就算个样几似🤷🏻♂️都系冇口感可言。But 相信我 呢个包绝对会令你改观 🐛我好小会咁Hard Sale😂