2018-10-22
经过名馆好多次,今次终于入左去试喇!个碗都好靓,仲有条锦鲤系个碗到,好得意!餐牌都设计得好靓好特别!<奥尔良鸡翼酿糯米,$58>呢个酿鸡翼好好食,将糯米酿入鸡翼再攞去炸,唔会炸得好油腻。而且味道辣辣地,十分惹味。<水晶鲜虾菜苗饺,$38>呢个菜苗饺普普通通,个皮都整得唔错,加上馅料都算新鲜,但无话特别出色。<金蒜银鱼蒸娃娃菜,$58>以银鱼加以蒜去蒸娃娃菜,简单而且又好味嘅一道菜,清清淡淡。<金黄球泡饭,$88>呢个金黄球泡饭听个名都觉得好特别,金黄球系将饭整成球状再拎去炸,最后将黄金球放入汤,浸几分钟就可以食得!值得一赞既系个汤有蜡烛热住,唔怕好快会冻哂!如果浸左几分钟就食嘅话,个饭会脆脆地好香口,几特别!浸得耐左就会无左个香脆嘅口感。整体而言,我都会推介,以希慎入面其实唔算贵,而且岩哂两个人又想食中菜,因为份量唔算太多,可以点多几款野食!
个碗都好靓,仲有条锦鲤系个碗到,好得意!
餐牌都设计得好靓好特别!
以银鱼加以蒜去蒸娃娃菜,简单而且又好味嘅一道菜,清清淡淡。