2018-10-21
放假嘅前夕,终于可以轻松下!约咗朋友去食manhattan Grill and Bar食下扒,饮下野。一入到场几好feel!有室外同室内,不过𠮶日落雨所以室外close咗!我地叫咗一个oyster嘅tasting set,两个main courses(安格斯嫩肩牛柳同焗芝士龙虾米多意大利饭) ,一个side dish (芝士焗蟹肉芦笋),同一杯cocktail。因为真系好想食生蚝,所以叫咗佢个tasting set。咁啱𠮶日佢哋其中一只蚝好冇货,所以可以系list到任拣三只,再加杯wine。 我地自己就再另外加外多一只。fresh嘅,法国黄金同美国Taylor都几好食!美国天然安格斯嫩肩牛柳(medium) 配无限任加嘅薯条牛好juicy!块扒grill得岩岩好,好嫩,唔会有咬极都咬唔开嘅感觉!不过我觉得啲薯条太幼😂系个人口味嘅问题😂😂如果粗返少少就好啦!焗芝士龙虾米多意大利饭成个risotto都充满着龙虾汁味,正!而且个texture煮得啱啱好,又firm,又creamy同又chewy!不过,只龙虾咸咗少少!Mojito总括嚟讲,我觉得食物质素几好,员工服务同态度一流,环境格调都不错
fresh嘅,法国黄金同美国Taylor都几好食!
美国天然安格斯嫩肩牛柳(medium) 配无限任加嘅薯条
焗芝士龙虾米多意大利饭
Mojito
总括嚟讲,我觉得食物质素几好,员工服务同态度一流,环境格调都不错!