2018-10-30
今日突然之间想去一个有格调小小嘅地方食饭,就谂起奥海城都有啲露天餐厅,去到行咗几间餐厅,见到呢间餐厅做紧生蚝嘅优惠, $52有四只蚝,两个人可以叫8只蚝,就系咁,我就入咗去食啦呢间系一间西餐厅,有个好长嘅吧枱,有半间餐厅喺室外,有半间餐厅系室内,本身想食有格调嘅餐厅,但系你都谂左一阵间,由于唔想隔离枱有人食烟,我最后都系选择左坐室内呢间餐厅仲有个好特别嘅地方,就系佢有个炉系个吧枱隔离,系用嚟煎牛扒嘅,你仲可以见到佢系用明火煎嘅,可想而知佢嘅扒类应该都会好好食首先我哋食咗八只生蚝,佢真系好本身真系好大只,系有半只手掌咁大, 而蚝既鲜味亦都好好,不过个人喜好我略嫌海水味唔系太足够跟住我哋叫咗一份肉眼扒,呢度嘅肉眼扒都好大块,有16安士,脂肪同肉嘅比例都唔错,而且好有牛味,两个人黎食16安士嘅牛扒,食完都有啲饱不过冇理由食咗块牛扒同生蚝就走㗎嘛,我哋就再叫咗一个生煎虾饼,泰式煎虾饼就食得多啦,但系西餐嘅煎虾饼我又真系未食过啦,原来都几好食个㖞,感觉上就好似$1加大版左嘅泰式煎虾饼,但系里便嘅质感好唔同,以外表亦都好趣最后,我都系有啲后悔冇坐到室外,喺度坐左两个几钟头,坐到间餐厅沙门啊,店员都
最后,我都系有啲后悔冇坐到室外,喺度坐左两个几钟头,坐到间餐厅沙门啊,店员都好好冇赶我地走,环境来讲用嚟倾计真系非常之好,食食吓饭仲听到有人喺度唱生日歌,个气氛真系好特别