2019-01-02 36 浏览
早排圣诞节唔得闲同老婆食圣诞大餐,今日特登嚟呢度补返揸车过嚟好方便,因为呢个餐厅隔离就有个停车场啦。外表好似一间好普通嘅茶餐厅,原来夜晚就系食高级西餐嘅,价钱都唔算太贵,大约$300蚊一个晚餐。餐厅有分室内同埋室外两边,虽然我唔吸烟,不过应该室外都方便吸烟嘅人士嘅,我最后都拣咗坐室外因为觉得比较有情调 我哋带咗两个套餐一个餐就饮龙虾汤,另一个餐就饮罗宋汤。餐汤都系非常之足料嘅,净系讲罗宋汤基本上有一半都系菜同埋肉,呢个系有啲喜出望外;除此之外佢仲有龙虾汤俾我叫,本身西餐厅就唔已经唔系间间有龙虾汤而佢随汤附送嘅餐包系经过加热嘅,其实唔系冻嘅我已经好开心我哋叫咗其中一份系羊嚟嘅,上边𠮶啲绿色嘅嘢虽然我唔知系乜嘢啊但系个口感好特别好好味,而呢份羊都非常之苏,而家好多人怕食好苏嘅羊所以出边啲餐厅都唔系太多,好多都冇咗阵苏味另外叫咗一份西冷,再加龙虾,只龙虾真系非常之好味,啲肉好爽之余,龙虾好新鲜,焗嘅时候加嘅调味料都令到佢好香
早排圣诞节唔得闲同老婆食圣诞大餐,今日特登嚟呢度补返

而佢随汤附送嘅餐包系经过加热嘅,其实唔系冻嘅我已经好开心