2019-11-17 1888 浏览
今日参加左一个乱世中嘅婚礼,选择咗午宴形式举行,我系第一次体验,原来午宴嘅𩠌菜同夜晚都系一样,只系散席之后行出街仍然系阳光普照有啲奇怪啰。地点响尖沙咀本身谂住搭巴士返屋企,点知因为近期发生嘅社会事件导致有啲巴士停驶左,于是我就决定慢慢由尖沙咀行到去佐敦或者油麻地睇下有冇其他车搭啦,就响呢个时候男朋友竟然话可以嚟车我返去,开心死喇 ,仲提议不如去佐敦附近嘅color brown 饮杯咖啡先, 我梗系唔会say no啦!由于先到先等 ,我自己就买杯咖啡叹住先,因为每次都系饮honey ginger,今次决定搞搞新意思试吓其他人都推介嘅latte , 都系舒服嘅,唔会太苦涩, 到男朋友差唔多到就叫我帮佢order honey Ginger Latte 同埋必食嘅猪手面, 因为我果餐饮宴实在食到我太饱啦,竟然对猪手面完全不感兴趣,不过响男朋友嘅诱惑底下我都忍唔住食咗一件猪手同埋一啖面。猪手煎到金黄色 ,成间咖啡店充斥住猪手味,出前一丁又系我最钟意既硬度,可能因为呢度系另外俾一包出前一丁麻油你自己落,所以特别唔会觉得俾人呃。差唔多食完晒男朋友再提议叫多件cake食(只系单凭外表觉得应该会好食)终
由于先到先等 ,我自己就买杯咖啡叹住先,因为每次都系饮honey ginger,今次决定搞搞新意思试吓其他人都推介嘅latte , 都系舒服嘅,唔会太苦涩, 到男朋友差唔多到就叫我帮佢order honey Ginger Latte 同埋必食嘅猪手面, 因为我果餐饮宴实在食到我太饱啦,竟然对猪手面完全不感兴趣,不过响男朋友嘅诱惑底下我都忍唔住食咗一件猪手同埋一啖面。猪手煎到金黄色 ,成间咖啡店充斥住猪手味,出前一丁又系我最钟意既硬度,可能因为呢度系另外俾一包出前一丁麻油你自己落,所以特别唔会觉得俾人呃。差唔多食完晒男朋友再提议叫多件cake食(只系单凭外表觉得应该会好食)终于有少少中咗伏。
Passion Fruit Mango chocolate cake - 其实我觉得上面𠮶层passion fruit mango mousse 酸酸的反而好食啲,下面果层Chocolate太过漏,好似同上面𠮶层有啲唔系好夹,但系我男朋友又反而话上面𠮶层太酸所以我哋就决定每人负责一层,不过最尾佢都系顶唔顺太漏食唔到落去。
Passion  Fruit  Mango  Chocolate  Cake
猪手面  /Honay  Ginger  Latte
Latte