2019-02-02
而家饮茶唔洗去茶楼架喇好小店饮茶都几好 唔流同人迫同争位🙆🏻♀️笼太子点心位于铜锣湾闹市点心一向比人系传统野 但佢又唔系想食新派mix传统点心笼太子就岩哂位置近时代广场出口/F出口都得位置十分好揾, 行入去小贩档就会见到环境👌🏻好似普通茶餐厅的格局, 但店面唔会挤迫坐系门口仲有落地玻璃, 望住出面人山人海咁行我地就chill住叹点心,感觉好得意食物一行二人唔知食唔食得哂地咩都叫😂🙋🏻♀️点心选择都几多, 仲好底食😍香滑反斗榚味道像马拉榚, 比马拉榚更弹, 细细个一啖榚, 好味流沙奶黄包一meet开d奶黄就流哂出黎, 热辣辣既奶黄瀑布啊奶黄味重, 偏甜, 细路仔最爱不是炸两依个我觉得系镇店之宝!不是炸两样子系炸两既twins但入面系炸脆左既wrap, 入面有西芹同虾同埋肉馅多重滋味, 肠粉即拉, 唔会厚架原只鲍鱼烧卖鲍鱼好弹牙配埋烧卖, 奢华得黎又够传统好味天鹅🦢酥美美的, 我唔客气了天鹅酥是萝白丝酥饼, 炸得好酥脆,层层炸皮松化, 又令又好味金鱼饺原本谂左好耐, 金鱼饺入面系咩R爆哂头, 一咬落去~~~虾饺啊虾饺整到金鱼咁, 好得意皮烟un, 虾馅弹牙药膳鸡脚药味好重好正, 鸡脚唔会太
好小店饮茶都几好 唔流同人迫同争位🙆🏻♀️
笼太子点心位于铜锣湾闹市
点心一向比人系传统野 但佢又唔系
想食新派mix传统点心笼太子就岩哂
位置
近时代广场出口/F出口都得
位置十分好揾, 行入去小贩档就会见到
环境👌🏻
好似普通茶餐厅的格局, 但店面唔会挤迫
坐系门口仲有落地玻璃, 望住出面人山人海咁行
我地就chill住叹点心,感觉好得意
食物
一行二人唔知食唔食得哂地咩都叫😂🙋🏻♀️
点心选择都几多, 仲好底食😍
香滑反斗榚
味道像马拉榚, 比马拉榚更弹, 细细个一啖榚, 好味
流沙奶黄包
一meet开d奶黄就流哂出黎, 热辣辣既奶黄瀑布啊
奶黄味重, 偏甜, 细路仔最爱
不是炸两
依个我觉得系镇店之宝!
不是炸两样子系炸两既twins
原只鲍鱼烧卖
鲍鱼好弹牙配埋烧卖, 奢华得黎又够传统好味
天鹅🦢酥
美美的, 我唔客气了
金鱼饺
原本谂左好耐, 金鱼饺入面系咩
R爆哂头, 一咬落去~~~虾饺啊
虾饺整到金鱼咁, 好得意
皮烟un, 虾馅弹牙
药膳鸡脚
药味好重好正, 鸡脚唔会太软稔
软骨位同肉掌位好够肉, collagen ar XDD
好好味既点心, 职员都好nice 啊, 等我下次再黎叹点心先