2019-03-04 539 浏览
系太子地铁站附近, 见到呢间小店, D粉面用木桶盛载, 几得意, 就一于入去试下.木桶细细个, 但粉GE份量不算少. 攦粉比较粗, 比米线粗, 非常滑身.汤底好清, 好热好热, 小心烫口. 价钱系最吸引, 实在抵食.只是配菜(杂菜丝)不合我口味... 老婆爱炸物, 佢叫左呢个. 虾卷新鲜炸起, 热辣辣, 要放一阵间先食到. 外面GE腐皮好脆, 虾胶又够味又弹牙, 必叫之选. 佢仲叫左芝麻露, 加10蚊, 佢话好好饮.小朋友拣左呢个, 四宝丸, 佢食晒成碗... 期间提佢小心食D丸类, 先咬一半才入口.我拣左呢款, 肥牛有水准, 份量多. 我都系一样食晒成碗, 饮晒D汤, 见到碗底.
只是配菜(杂菜丝)不合我口味...

鲜炸虾卷攦粉

四宝丸攦粉