2019-04-11 161 浏览
系元朗最后一站去到呢间摩登士丹里食芋圆~店舖名够哂特别~令人一听就记得~因为又想食豆花又想食芋圆,但MENU冇芋圆豆腐花呢个选择~于是问下店员可以点叫。店员话可以就咁叫个豆腐花再加11蚊加一份3色芋圆,于是我就接纳左佢既意见叫左豆腐花加3色芋圆~~系度要赞一赞店员,就算当时好忙都仲KEEP到好亲切同态度好好呢!店入面一路好多人叫外卖,不过都有位置俾食客即场品尝甜品~我地等左一阵就有得拎~豆腐花同芋圆分开装,豆腐花好大碗,显得隔离既芋圆好渺小!首先试下豆腐花~~质地非常滑溜兼有豆味~配上沾有糖水既烟韧芋圆真的很撘!三色芋圆有地瓜圆、芋圆同紫薯圆~当中芋圆既味道最为突出,食到少少芋头蓉~不错~~呢碗糖水确实为我今趟元朗之旅画上完美句号!