2019-05-01 70 浏览
有日同朋友在铜锣湾皇室堡行街 行到有少少饿就在商场找一间餐厅食下午茶 意粉狂热呢间餐厅门面 有好多唔同大细形状的灯饰令个餐厅望落去有种好高级的西餐厅的感觉 亦特别明亮叫左两个下午茶餐 一个是茄汁意粉跟冻奶茶 一个是芝士pizza跟水果茶 外加一个薯皮做小食个茄汁意粉用的茄汁偏酸 意粉是煮得比较硬身的 都几开胃也可以提供口感个芝士pizza餐就跟一块蒜蓉包同洋葱汤 不过餐厅本身就会将个包直接放在汤中 令个包唔再脆身 而个汤本身偏咸 所以呢个汤同包 我同朋友食左一啖后就放弃了芝士pizza就是最惊喜了 个皮边又脆身芝士味都几浓而且可以做到拉丝的效果而个薯皮就整得偏软身唔太脆了 个茄汁就是我们食意粉个个汁 呢个小食就唔太特别块试了
蕃茄意粉

洋葱汤加蒜蓉包